Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odběr invertoru

No když se mi dostaly do ruk výkonné invertory, se vstupním štítkovým proudem i přes 30A, vybavené jednofázovou zástrčkou, tak jsem na to taky valil oči. Pak jsem zjistil, že výrobci prostě hřeší na to, že málokdy je svářečka skutečně vytěžována na maximum. A na druhou věc, že i béčkové jističe vydrží relativně dlouho, než je i takto velký proud vypne. Sám jsem to několikrát zkoušel, s invertory 180 - 200A. Skutečně jsem většinou vyvařil skoro, nebo i celou elektrodu 4mm, než jistič vypadnul. No a než se elektroda vymění a pokračuje, tak si jistič zase odpočine. Pravdou je, že když se mi podařilo elektrodu vyvařit a rychle vyměnil za další, jistič vypadnul už dost brzy.
A zřejmě přetížení 16A zásuvky a zástrčky se neřeší, protože se jedná o krátkodobé přetížení které trvá jen tak co dovolí jistič.
Ono vůbec u svářeček jsou některý věci zajímavý. Například přívodní kabel dříve u tříf. 350A svářečky byl tlustý 2cm. U dnešní svářečky se stejným výkonem, je kabel skoro podobný jako tady mám od zdroje notebooku. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny