Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podlaha nechat parkety nebo vytrhat a dát desky.

Chcete-li rovnou, opravdu nevrzající podlahu, musí pryč parkety i prkna.

1) Polštáře (trámy) pokud budou sedlé výškově vyrovnat již v zásypu. Na polštáře podél položit pásy hutné (vícegramážní) geotegtilie, dále dvě vrstvy desek a nakonec samotnou krytinu. Nová podlaha bude v úrovni staré. Lacinější varianta, hodně práce.

2) Parkety opatrně vytrhat a odložit. Polštáře (trámy) pokud budou sedlé výškově vyrovnat již v zásypu. Na polštáře podél položit pásy hutné (vícegramážní) geotegtilie, dále dvě vrstvy desek a znovu položit a zrenovovat parkety. Nová podlaha bude o ty dvě desky výš než původní. Nutno podříznout dveře pokud se otvírají do této místnosti. Hodně drahá varianta. Móóc práce. Ale krásná, trvanlivá, dlouhověká podlaha.

3) Vytrhat jen parkety, prkna poctivě přikotvit k polštářům. Další postup pak volit podle toho jestli jsou prkna v rovině.
a) pokud ano, jednu vrstvu desek a vinyl.
pokud ne
b.1) přes prkna položit geotextilii a vytáhnout 10 cm na stěnu. Vyrovnat podsypem, třeba Liapor (taky to jde), Fermacell (lepší, dražší), položit dvě vrstvy desek, po obvodu
přesahující geotextilii odřezat a položit vinyl.
b.2) přes prkna položit na vyrovnávací podložky (masochismus) dvě vrstvy desek a vinyl.
b.3) PUR pěnou utěsnit spáry po obvodu i mezi prkny, aplikovat kontaktní můstek a speciální podlahovou stěrku s obsahem vlákna a položit vinyl. To nikdo neumí a když ano,
nechce to dělat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny