Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna struny v kráječi na vajíčka

Zdravím, potřeboval bych vyměnit strunu v kráječi. Nemáte někdo povědomí o druhu drátu, tloušťce atd... Popřípadě kde se to dá sehnat. Já jsem hledal asi hodinu, ale našel jsem jen náradní drát pro kráječ na knedlíky, ale to se bojím, že to bude moc silný drát.
Prosím, neraďte mi, že ho mám vyhodit a koupit nový. Je to velmi starý "litinový" kráječ se snadným vyměňováním drátů, nevím ale, jaký použít. Všem děkuji předem za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jo, zrovna to samé řeším teď. Struna v kráječi (tedy v tom mém) má průměr 0,2mm a dá se nahradit str… poslední
czcharlie 30.03.2018 23:34
czcharlie

Jo, zrovna to samé řeším teď. Struna v kráječi (tedy v tom mém) má průměr 0,2mm a dá se nahradit strunou z nerezu. Občas se dá taková struna koupit v "korálkárnách", ale tam to chce kupovat osbně, protože velice často tam za nerez vydávají úplně normální drát jen poniklovaný. Také by vyhověla struna E z kytary, tloušťka asi .9, ale ty také nebývají vždy z nerezu. Ovšem ta asi bude krátká. Nerezový drát (kupodivu velice slušné kvality) se dá koupit v Číně (Aliexpress), ale balení jen po 100m. Cena je sice velmi přijatelná, ale srovnatelná s cenou nového kráječe, takže je otázka jestli se to vyplatí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru