Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím natřít/přebarvit nalakovanou postel?

Také nejsem žádný lakýrník. Ale acetonovými i jinými barvami, na bázi rozpouštědel, je vždy lepší výsledek stříkáním, než natíráním. V tom případě spíše nějakým sprejem, pokud nemáš možnost a zkušenosti se stříkací pistolí.
Pokud ale nemáš opravdu nějaké moc vysoké požadavky na povrch (ale i tento je celkem dobrý) tak jednoduché a levné by bylo přebrousit trochu jemným skelným papírem se zrnem cca P240-P320 a pak natřít klasickým bílým Latexem. Ten se ředí pouze vodou a pracuje se sním snadno. Nátěr provést plochým štětcem šířky cca 3 cm, nebo možno i válečkem šířky 10 cm. Nejlepší je natírat na plocho, ale jde to i na stojato. Povrch je potom bílý a sametově matný, omyvatelný. Je ekologicky nezávadný a levný. Natíral jsem takto více druhů různého jednoduchého nábytku a vydrželo to celkem dlouho a pěkné. A i na nalakovaném, lehce přebroušeném dřevě, bude držet bez problému.;-)
Třeba tenhle:
https://www.zbozi.cz/vyrobek/latex-univerzalni-0-8kg-bily/#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_term=latex-univerzalni-0-8kg-bily

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny