Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boj s plesnami v dome

Savo Original (chlór) je ideálny likvidátor všetkého biologického, dôkladne naruší aj stavbu DNA. Lenže nepreniká do hĺbky muriva. Tiež po takto zlikvidovaných plesniach a hubách zostane v murive špecifický pach.

Skus vynechať Savo /musí aspoň 14 dní vyprchať z muriva/, bielidlá, farby proti plesniam s prídavkom zinku apod..

Rozrob si v záhradnom postrekovači v studenej vode tento xindel: Múdra huba - https://www.chytra-houba.eu/

https://hobby.idnes.cz/chytra-houba-miluje-plisne-na-zdech-a-kdyz-je-sezere-pocka-si-na-dalsi-varku-1t3-/hobby-domov.aspx?c=A110127_110000_hobby-domov_bma

prestriekaj roztokom murivo, z exteriéru ale aj z interiéru. Nechaj voľne aspoň 30 dní pôsobiť prerastať hubu komplet profilom muriva. Savo už nepoužívaj, iba klasickú maľovku bez protiplesňových prísad.

"Chytrá houba" ak zbaští v murive svoju potravu a nemá do čoho pichnúť, hibernuje, prečká do doby, než sa objaví živé sústo papanice v podobe plesní a podhubia, ktoré okamžite napadá.

----
Zrejme máš narušenú obvodovú izoláciu muriva, vlhkosť kapilárne vzlína. Tu nepomôže prekurovanie ani vetranie prievanom. Navyše, ak takéto murivo z exteriéru tepelne zaizoluješ nepriedušným polystyrénom, nebude ovievané hebkým vánkom, chalupa ti durch zhnije.

Používa sa kamenná vlna - tvrdený, fasádový Nobasil, lebo dýcha.

Preskúmaj tepelné mosty venca a železobetónovej dosky, lebo ak neboli tepelne izolované, prenášajú chlad priamo do stavby, do stropu a do kútov.

---

Na izoláciu nosného muriva sa používa dnes aj chemická injektáž, penetrácia, nemusíš prácne podrezávať. Chemická injektáž eliminuje 95% kapilárnej elevácie. Nejaká vlhkosť zase v chalupe musí byť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny