Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boj s plesnami v dome

Rdsej upresnim, aby sme nevarili z vody.
Dom je vysuseny dost, nedokonceny (kupelna-sanita, kuchynska linka) bol asi 5 rokov, co sa predaval. V dome sa temperovalo a neboli tam ziadne plesne.
Ja tam byvam piaty rok. Prvy rok som si nevsimol nic, az na vysoky ucet za plyn v porovnani s kamosom, co si postavil novy dom (porovnatelna rozloha, 2x vyssi ucet u mna za plyn). Bral som to tak, ze mam betonovy strop a odvadza teplo rychlejsie. Kupil som teda polystyren a poukladal ho nad izbami, kde sa kuri, ze to snad znizi spotrebu plynu aspon ciastocne. Mam pocit, ze dalsiu zimu bola situacia s plesnami horsia, navyse sme zistili, ze boky domu (cize problematicke miesta, juzna a severna strana) nie su zateplene, len tam bola natiahnuta sietka s klebrom. O rok na to sme zateplili aj boky a situacia bola este horsia. O dalsi rok na to dokonca aj sokel na dome, spolu s "ofarbickovanim" domu, ale situacia je nezlepsila, skor naopak. Vsimol som si napriklad tuto zimu vodu pri francuzskom okne smerom na terasu, alebo na parapete za gaucom, co som si predtym nikdy nevsimol.
Najhorsie miesto je nad kuchynskou linkou v kazodm rohu.
Naopak stredna izba v dome+kupelna su bez plesni (zapad, vychod) a v spalni a v detskej (juzna strana) plesen sice v rohu je, ale minimalna (cistili sme tusim len raz). V obyvacke v roku aj po vycisteni Savom sa zjavi do par tyzdnov znovu.
Thermo kamera ukazala jasne modre miesta v oblasti betonoveho venca, nie som teda odbornik, ale az tak jasne modre by to byt vzhladom na stenu a strop byt podla mna nemalo. Navyse uz to tu myslim niekto raz popisoval, ze je to najcastejsia chyba pri zatpelovani, ze sa nezatepli spoj medzi murom a stropom.
Vlhkost bola merana merakom.
Najhorsie je, ze neviem zohnat odbornu firmu, ktora by mi to cele zhodnotila a navrhla riesenie (dufam, ze existuje). Po mesiaci telefonatov sa ku mne unuvala konecne jedna a prisiel dilino, co zmeral vlhkost, thermo kameru nemal vobec a odporucil vseobecne rady (vetrat, odvhlcit), co ma dost rozladilo. Od profika by som cakal, ze pride s kamerou, spravi injektaz do stropu, steny, podlahy a neviemcoho este, proste nejaka prodi analyza, kde je problem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny