Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HT (KG) přesuvky - jak na ně?

Jo a o tom to je. Všechno, co je lukrativní se převedlo do zahraničí a zisky jdou tam. Nebýt toho, tak například vodné a stočné by mohlo být za polovic.
Jednou jsem byl dělat v jedné velké skládkové firmě, samozřejmě v zahraničním vlastnictví. Trochu jsem se tam zakecal s místním vedoucím (Čech, zaměstnanec). Řekl mi, že bych se divil jaký prachy z odpadu tečou do zahraničí.
Nejenom kolik lidi platí za popelnice, ale platí také obce a ještě víc. Platí se i za nájem kontejnerů na tříděný odpad. Jsou i státní dotace. Lidi zadarmo třídí odpad a ten se jako druhotná surovina už vytříděný prodává. Například elektroodpad, je tak cenná surovina, že kontejnery na něj jsou jak trezory, aby si z nich nemohl někdo něco vzít.
Nevím teď, prý obchod s Čínou nějak vázne, ale tenkrát prý cena za kilogram plastových lahví bylo 10kč.
Kolik asi plastových lahví vyprodukuje spádová oblast jedné velké skládky??? Nadarmo není na kontejneru nápis "sklo je surovina". Za vytříděný papír je dnes cena vyšší než za železo (zdroj sběrné suroviny).
Myslím, že občané třídící odpad, přinesou odpadové firmě takové prostředky, že by už neměli platit povinné poplatky za popelnice. Což se samozřejmě neděje. Přitom pokud se odpad třídí do kontejnerů, do popelnic není téměř co dávat. Ale platit se musí. A tak je to se vším.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny