Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HT (KG) přesuvky - jak na ně?

Já jsem při dělání kanalizace potřeboval jednu. Normálně potřeba nejsou, skládá se to postupně trubka hrdlo atd.
Ale někdy je potřeba spojit novou část se stávající. A pokud není třeba místo na to, aby se to nějak napružilo, nebo podobně a spojilo, tak se použije přesuvka.
Já do doby, kdy jsem byl donucen dělat novou kanalizaci byl v tomhle oboru zcela laik. Ale obec vybudovala novou kanalizaci a přípoj mi udělali na opačné straně domku, než to bylo původně. Pak mi dali vědět, že jsem povinen stávající systém zrušit a vybudovat novou přípojku. K mé velké radosti. Kopal jsem téměř do skály, dvakrát pod základy, radost k pohledání. Musel jsem udělat přípojku, revizní šachtu a potrubí. Vlastní "projekt" a realizaci jsem udělal tak, že jsem šel do prodejny s materiálem a prohlásil. Nevím co chci, ale budu dělat kanalizaci. Prodavač byl natolik vstřícný, že mě pustil do skladu ať si vyberu co budu potřebovat. Tak jsem tam hrabal, vybíral a názvosloví dílů pochopil až dodatečně. Záhadou pro mě bylo trefit úhly kolen a odboček. Prodavač řekl, že nejsem sám. Že to dělá tak, ať si vezmu různý, nějak přibližně a pak co mi zbyde, přivezu zpátky a pak teprve zaplatím.
No dnes se tomu zasměju, ale když jsem to musel udělat, byl jsem dost naštvanej, protože jsem si říkal, že desítky let to fungovalo bez problémů a dnes najednou nemůže. A stejně si myslím, že důvodem není ani tak ekologie, jako možnost platit skoro stovku za kubík. Když jsem si přečetl na stránkách provozovatele čističky, jaký průtok je v plánu po dokončení kanalizace, tak jsem zůstal v údivu kolik peněz od obyvatel dokáže těmi nádržemi protéct. To číslo teď nevím, ale těch míst mělo fakt hodně. Myslím, že je to kšeft, který je obdivuhodný.
No omlouvám se za kecy které jsou trochu OT. Zase jsem se nějak zbytečně rozepsal. 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny