Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ucpaný odpad

Mal som prípad, keď si na parcele r.d. sadol ťažký operný múr postavený v svahu ako súčasť oplotenia. Stalo sa to po zime, múr si dosadol priamo na odpadovú, kameninovú rúru v zemi, ktorú tlakom prelomil a ucpal tak prietok s odpadom. Bolo nutné kopať.
--------------------------------------

Ešte je možné, ak sa stala vec takto znenazdajky, že niekomu z rodiny vletela neopatrnosťou z kýbla do WC misy hrubá, dlážková handra, ktorá sa na nejakom výstupku v odpadovom potrubí, kdesi až na parcele, zachytila. (Preto sú dnes ideálne hrubostenné, plastové, jednoliate odpadové trubky. Len sa tiež musia precízne v spojoch nasadiť aby bola vnútrajška plocha bez odskokov, jednoliata)

Máš prípoj napojený na verejnú kanalizáciu alebo do žumpy na parcele?

Ak bude v potrubí iba hrubá handra, na nej papier, rolky z haj*zláku, vložky, vytlač vodu z potrubia a nalej do výlevky 38% kyselinu chlorovodíkovú. Tých 5-litrov "soľnej" kyseliny dostaneš bežne v drogérii. Nechaj čistú kyselinu pôsobiť aspoň 12 hodín v potrubí, ucpi odpady, nepúšťaj vodu, nesplachuj, lebo sa kyselina zriedi. Kyselina rozleptá handry, papier, mastnotu, sedimenty, kaly, ale aj omietku. Len to chce čas. Ideálne 48 hodín bez zriedenia.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny