Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky bych se přimlouval za mikrovlnku jen s časovačem a regulací výkonu. Na ovládání je to rychlé, j…
Zerozero 17.03.2018 18:07
Zerozero
Máme to doma taky tak - časovač je otočen na pár minut a mikrovlnka se zapne zavřením dvířek. Otevře… nový
Prasak 17.03.2018 18:53
Prasak
Ta moje při otevření dvířek vypne mikrovlny a otáčení talíře, ale světlo a větrák běží dál. Větrák d… nový
Zerozero 17.03.2018 19:29
Zerozero
Měl jsem několik typů Whirlpoolu od roku 98 a ani jedna při otevření dvířek nehučela, dokonce i doch… nový
kejki 17.03.2018 22:27
kejki
Nasadils mi brouka do hlavy, tak jsem to šel vyzkoušet. Ta moje po otočení časovače, se zavřenými dv… nový
Zerozero 17.03.2018 23:45
Zerozero
Whirlpool už jsem měl všechny digitální, protože ty knoflíkové měly nectnost s malými časy. A ty s o… nový
kejki 18.03.2018 07:52
kejki
Já tuhle koupil mimo jiné proto, že má mechanický časovač do 60 minut. Do 10 min. stupnice po půlmin… poslední
Zerozero 18.03.2018 08:29
Zerozero
displej je pro milovníky hodin božím požehnáním. mám taky whirpool starý 18 let, jsem to změřil: 3W… nový
ledníbrtník 17.03.2018 19:42
ledníbrtník

Taky bych se přimlouval za mikrovlnku jen s časovačem a regulací výkonu. Na ovládání je to rychlé, jednoduché a nemusí se nic složitého s tím učit. Všelijaké programování, předvolby a podobně je naprd, předvolené programy jsou stejně na určité množství a je li toho víc, nebo míň, stejně se to musí přenastavit. Já dokonce ani nepoužívám většinou ani časovač. Zapnu otočením časovače "někam" a když ohřáté jídlo ucítím, tak vím, že je to ohřáté a ručně vypnu. I vestavěný gril, používám jen zřídka, ale občas ano. Jak už bylo napsáno, otvírání dvířek tlačítkem, je hrůza, co jsem se setkal, tak to většinou jde i dost ztuha. U mojí Whirpool, se dvířka otvírají i zavírají zcela lehce tahem a přítlakem dvířek, ani při prázdné troubě nedochází k posunování. Doporučuji, při nákupu vyzkoušet. Další věcí,proč nekupovat, pokud k tomu není nějaký důvod, mikrovlnku s programátorem, je, že to většinou má svítící hodiny a je to další skrytý žrout energie. Jednou jsem změřil spotřebu ve stand-by takové trouby a ukázalo mi to 8W. To je schopné při občasném používání za rok sežrat víc, než vlastní ohřev.

Máme to doma taky tak - časovač je otočen na pár minut a mikrovlnka se zapne zavřením dvířek. Otevřením se zase vypne. Rodiče však mají nějakou, asi 25 let starou Whirlpoolku, která svítí a hučí, i když se dvířka otevřou (ale neohřívá), musí se vypnout časovačem. Takový se snad už nedělají, resp. nesetkal jsem se už dlouho s takovou.

Ta moje při otevření dvířek vypne mikrovlny a otáčení talíře, ale světlo a větrák běží dál. Větrák dochlazuje trafo a magnetron. Ale při zavření dvířek zapne jen otáčení talíře. Nastartování mikrovln je nutno spustit tlačítkem.
Je to ale dáno tím, že má trouba gril a tedy čeká na zvolení druhu ohřevu (vlny, gril, kombi). Ale považuji to za dobrou ochranu magnetronu, proti neúmyslnému zapnutí naprázdno. Pokud zůstane časovač zapnutý, snadno dojde k zavření dvířek po vyjmutí pokrmu a zapnutí mikrovln naprázdno, což může magnetron zničit. Tímto je náhodné zapnutí blokované.

Nasadils mi brouka do hlavy, tak jsem to šel vyzkoušet. Ta moje po otočení časovače, se zavřenými dvířky rozběhne větrák, svítí a točí talíř. Mikro zapne až tlačítkem. Zapnu li časovač s otevřenými dvířky, běží větrák, svítí, ale netočí talíř a nejdou vlny. Pokud otevřu dvířka při ohřevu, svítí, běží větrák, zastaví vlny a otáčení. Časovač při otevřených dvířkách a nezvolené funkci (mikro, gril, kombi), je nastaven, ale čas nepočítá. Je to mod. AVM 411/1/WH už něco taky pamatuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru