Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako často meniť motorový olej

Dobrý deň!
Mám Feliciu 1300 , na posledný tam bol menený motorový olej pred 4-mi rokmi ale jazdené bolo od výmeny cca 7000km. Teraz idem na stk a pred stk zvyknem zobrať auto do servisu na kontrolu. Je to pravda že je dobré vymeniť olej za istý čas nezávisle na to že koľko kilometrov bolo najazdené od poslednej výmeny oleju ?
Za poradu vopred ďakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U každého mého auta značky Volvo jsem měnil olej co 10 tisíc kilometrů a nebo po roce.A platí to i u…
iconek 18.03.2018 22:08
iconek
Sláva, konečně normální odpověď. Pokud by měl člověk dělat aspoň trochu něco pro motor auta, tak kou…
Moas 19.03.2018 08:18
Moas
Proto mě fascinují ty "longlife" oleje a 30t km intervaly výměny. To především výrobci aut tím dělaj…
Prasak 19.03.2018 11:06
Prasak
Prasak..souhlas .Jako motorář vím z praxe,že ideální volba výměny je podle podmínek provozu .Spalova…
E250TD 19.03.2018 18:37
E250TD
Ve fritéze po roce? No nevim, když jsme dřív měli doma friťák, tak jsme fritovali tak max jednou za… poslední
Moas 20.03.2018 06:38
Moas

U každého mého auta značky Volvo jsem měnil olej co 10 tisíc kilometrů a nebo po roce.A platí to i u ostatních aut.Nějaký tlachy o tom že olej nemá najeto do výměny neplatí.A vy byste tady místo krafání o tom, jak kde ušetřit, měl vytáhnout šrajtofli, koupit 4 litry oleje za 80 kč za litr a filtr za 100, a vyměnit. Nechápu tady některý dotazy na poradně.

Sláva, konečně normální odpověď.
Pokud by měl člověk dělat aspoň trochu něco pro motor auta, tak koupit za pár šupů olej a filtr a vyměnit co 10,000 km nebo 1 rok. Práce na dvacet minut nebo v servisu na počkání (obvykle zdarma, když člověk ten olej a filtr koupí u nich).

Proto mě fascinují ty "longlife" oleje a 30t km intervaly výměny. To především výrobci aut tím dělají machry, jak mají dobrý motory, ale i vrchní servisák přímo ve značkovým servisu (u prodejny aut) mi potvrdil, že raději těch klasických 15 tisíc km. Výměna oleje je přece jen to základní, co se dá pro dlouhý život a dobrý chod motoru udělat. Zvláště u motorů s turbem.

Prasak..souhlas .Jako motorář vím z praxe,že ideální volba výměny je podle podmínek provozu .Spalovací motor je o SPALOVÁNÍ .má-li podmínky špatné,například krátké trasy,kdy se motor nestačí prohřát,cca 10 000Km,při delších cestách kdy může mít motor ideální podmínky cca 15 000Km . LONGY neuznávám. ..Ve fritéze si asi taky mění po roce ,ne ?

Ve fritéze po roce? No nevim, když jsme dřív měli doma friťák, tak jsme fritovali tak max jednou za dva týdny a už po čtvrt roce to smrdělo jak bolavá noha. A předpokládám, že restaurace by měly měnit mnohem častěji? Že tam v reálu mají vanu laku na rakve je věc druhá...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru