Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prepäťová ochrana kontra niektoré elektrospotrebiče

já tam odhaduju jediný důvod: někdo chytrý vymyslel, že šňůry musí být krátké, protože americké děti na sebe zásadně převrhou varnou konvici. (v případě, že ta konvice na sebe upozorňuje ledkovým prosvícením vody, se dětské zvědavosti ani nedivím)
přepěťové ochrany máme nejčastěji zabudované do prodlužovaček - a právě toto prodloužení u varných konví nechcou.

že má studená topná spirála dočasně vyšší zapínací proud bych jako důvod neviděl: výrobci přepěťových ochran se na obalech chlubí násobnými proudovými špičkami, které jejich krám snese. tak není důvod, aby zapnutí konvice přetěžovalo takovou prodlužovačku. (teď neuvažuju šmejdy z polska a ze zdejší sítě emos)

nuda: avizovanou bílou komunistickou rozdvojku, která má za sebou tisíce poškozených nebo zničených přístrojů a nespočet pokopání proudem, jsem v dnešní době považoval za špatný vtip. bohužel všivý výrobce elektro-praga jablonec i po privatizaci firmou abb pokračoval ve výrobě toho šmejdu pod stejným typovým označením "5323" - takové doma najít a vyhodit. varováním budiž trojúhelníkové logo.
krátce v 90.letech měly rozdvojky uvnitř překřížené kontakty, ale se stejným vnějším provedením a ty dobré nešlo bez fázovky odlišit od starých špatných. dnes už se prodávají jen typy, co mají jednu stranu vzhůru nohama, tam není problém.
a není to ani případ čínských rozdvojek v krámech, takové svinstvo si kupodivu nedovolili dovážet, přestože by ušetřili 2 juany.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny