Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak spojit starou barvu s novou?

Trochu se tomu divím, syntetika celkem dobře drží skoro na všem. Důvod,proč se odlupuje bude asi v tom, že možná jsi pracoval za vysoké vlhkosti, nebo jsi alespoň povrch neodmastil a dostatečně neočistil od přilnutých nečistot.
Teď je ale větší problém, co s tím? Znovu natřít na to co je nelze, odloupalo by se to i s tím předchozím nátěrem.
Tedy bude tedy nutno tento nátěr odstranit. A to nebude snadné, protože zajisté tam, kde se to samo neoloupalo, pro změnu to bude dost držet, aby to nebylo tak jednoduché. A když se to nechá, oloupe se to potom s novým nátěrem. Buď tedy to odstranit až na kov, nebo se pokusit odstranit jen vadný nový nátěr. Ale jak? Ruční obroušení bych dělal jen v sebeobraně.
Zkusil bych, pokud to samo odpadává, nějak to oloupat. Zbytek -možná by šel odstranit louhovým odstraňovačem nátěrů, s tím, že původní nátěr dlouhodobě vystárlý, by mohl být odolnější, než nový a při šikovnosti by se odstranil jen nový nátěr (doba působení). Pokud by se to nějak povedlo, tak zbytky odstraňovače smýt, případně přebrousit smirkem a znovu natřít.
Pokud by se použil louhový odstraňovač po celé ploše, sám to odmastí. Jinak odmastit, třeba ředidlem, nebo roztokem pracího prášku a opláchnout. Pak natřít jen slabou vrstvou základovky a asi po 24 hodinách (dlouho nečekat) natřít syntetikou typu industrol. (barvy u kterých se uvádí dva v jednom, základ, vrch najednou se mi moc neosvědčily). Natřít alespoň dvě slabé vrstvy. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny