Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je to s koupí použitého bojleru

Zdravím,
chtěl bych se vás zeptat, co si myslíte o koupi použitého bojleru (ohřívače vody). Na co si dát hlavně pozor a co ohlídat? Je lepší, když bude v bojleru voda a odpojí ho, až když si ho budu chtít odvézt, a jak je to s koupí bojleru, který je delší dobu odstaven (demontován, může do něj vzduch, četl jsem něco o reznutí vevnitř)? Do jakého stáří používání se bojler vyplatí koupit? Chci dát bojler do dílničky, kde bude využíván málo, tak si říkám, že by nějaký použitý mohl stačit, na moje potřeby a na dodělání. Značku chci buď Tatramat nebo Dražice.
Děkuji za váš názor. Použitých bojlerů jsou plné bazary na internetu, tak to přeci někdo kupovat musí. A jaká je prosím rozumná cena za použitý bojler této značky dle používání?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nekupovat.Pouze zadarmo za odvoz.Má to cenu šrotu.Nešel bych do toho. nový
kap.dabač 06.03.2018 16:22
kap.dabač
Udelej si prutokac z varny konvice.? nový
Kenav 06.03.2018 22:05
Kenav
Při likvidaci chalupy jsem chtěl odvést do šrotu kombinovaný bojler Tatramat 80 litrů. V té době asi… poslední
pepan60 12.03.2018 23:32
pepan60

Při likvidaci chalupy jsem chtěl odvést do šrotu kombinovaný bojler Tatramat 80 litrů. V té době asi 11 let starý. Na zimu se vždy vypouštěl, tak jsem nepředpokádal dobrý stav. chtěl jsem si nechat přírubu s topením a elektrikou. Po rozebrání a vyčištění WAPem od bordelu stačilo vyměnit těsnící gumu kolem příruby (cca 250 Kč) a zakonzervovat elektriku. A proč to všechno? Koukal jsem do něj asi hodinu a nenašel jsem jediný bod kde by byl poškozený smalt. Neříkám, že je to pravidlo, ale po 11 letech byl uvnitř jako nový a teď čeká až mi stávající stejný bojler odejde (zatím drží 12 let). Nevím jak teď, ale Tatramat a Dražice běžně fungovali 15 až 20 let.
Takže já bych to úplně nezavrhoval, ale pouze tyto dvě značky, viditelně nepoškozený. Na štítku je rok výroby - tak max 8 let, rozebrat vyčistit a doufat, že ještě 5 let vydrží.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru