Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mycka AEG 6081 a porucha C3

Zdravim vsechny. Potreboval bych poradit s nasledujici vadou mycky. Po spusteni programu mycka normalne meje a cca ctvrt hodiny pred koncem vyhodi poruchu C3. Po rozebrani jsem vycistil labyrint horkou vodou a myslim, ze dobre. Kdyz jsem spustil myti, tak pred vyhlasenim uvedene poruchy zacala vytekat voda proudem z prepadove hadicky labyrintu, ktera vypousti vodu do zachytne vany s plovakem. Tam by se nemela v zadnem pripade dostat a tak me zajima, v cem by mohl byt problem, ze to tece z toho prepadu labyrintu. Vodu z myci vany mycky to odcerpa. Dik za rady a tipy.

Předmět Autor Datum
Zrejme máš zanesenú mastnotou hadicu z myčky smerom do odpadu (sifónu) alebo je tiež fest zamastený… nový
Nuda 05.03.2018 12:47
Nuda
Chci ted jeste louhem na odpad vycistit znovu ten labyrint. Sifon muzu pri tom take udelat, ale cist… nový
honzako 05.03.2018 14:23
honzako
Já si louhem rozleptal v myčce hadice. Ty tlusté u jímky. Tedy jen jednu. Normálně byla lepkavá ta g… nový
Kiksfix 26.04.2020 16:20
Kiksfix
Tak jsem vycistil labyrint louhem a vypada to, ze to bude OK. nový
honzako 05.03.2018 18:50
honzako
Ahoj mám ten istý problém vedel by si mi poradiť? nový
Karol75 26.04.2020 15:28
Karol75
ahoj taky mam mycku teto znacky trochu starsi ....a taky mi ukazuje chybu c3 ..nejde ani restartovat… poslední
esmeralda 13.10.2021 20:53
esmeralda

Zrejme máš zanesenú mastnotou hadicu z myčky smerom do odpadu (sifónu) alebo je tiež fest zamastený sifón, pričom je zúžený prietok kde je napojená odpadová hadica vedúca z myčky. Niekedy sa na plastovú vrtulku čerpadla v myčke nachytá tiež bordel. (Pochybujem, že je vadná riadiaca jednotka alebo nefunkčné čidlá).

Skus v studenej vode(!!!), cca dva litre, v antikorovom hrnci rozmočiť granule prípravku sifo (hydroxid draselný je silnejší, ak zoženieš), nalej tieto dva litre takto zarobeného lúhu z 500gr. obsahom sifa priamo do myčky (otvor dvere až pri napúšťaní vody, až teraz nalej roztok, aby ti z myčky nevyhodilo zostatkovú vodu s lúhom než bude lúh pôsobiť) a nechaj myčku pracovať na plný výkon bez nádobíčka, iba s rozrobeným lúhom.
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-SK/products/2002015944742

Myčka je stavaná na čistý lúh, odpadové hadice, silónové plasty s nádobami s vrtulkou čerpadla tento nápor lúhu vydržia, aj opakovane.

Len ťa upozorňujem, že lúh musí byť vodu rozrobený, rozpustený na číry roztok, aby sa ti náhodou nespiekli do seba (v jednu hrču), nerozpustené granule lúhu niekde v odpade alebo nezasekli vrtulku čerpadla. Potom by si musel odpady mechanicky vyčistiť od spečených granulí lúhu. Preto nech ťa nenapadne nasypať granule lúhu priamo na dno myčky, nerozpustili by sa, mohli by ucpať odpad.

Prípadne nasyp ešte ako bonus jedno balenie sifo priamo do výlevky sifónu kde ti vedie napojená hadica od myčky a zalej granule "sifa" okamžite priamo do výlevky vriacou vodou z varnej kanvice s obsahom dva litre 100°C vody. Bacha na oči, nečum priamo do výlevky, daj si radšej brýle, a tiež si nasaď gumené rukavice na paprče lebo vriaca voda s lúhom bude reagovať, prskaním vody z výlevky do výšky cca 30cm. Potom zalej znovu vriacou vodou odpad, nech sa ešte fest prepláchne sifón od mastnoty. Lúh ti rozpustí aj vlasy či iný biologický matroš v potrubí.

Chci ted jeste louhem na odpad vycistit znovu ten labyrint. Sifon muzu pri tom take udelat, ale cistim to celkem pravidelne. Odpadova hadice je nedavno menena, protoze me praskla. Kdyz jsem mycku cistil, mel jsem odpojenou odpadovou hadici od sifonu a voda z ni tekla pri cerpani bez problemu. Zkusim se jeste podivat do sifonu, jestli to neni zuzene tam. Co se tyka toho louhu v mycce, nebude to delat problem, pokud mycka vodu neodcerpa a zustane v ni? Myslim, ze nejaka voda tam zustava vzdycky do dalsiho myti. Jde me o to, pokud by se to nepodarilo a musel jsem ji dat na servis, aby pak nebyl problem s louhem v mycce, protoze hrozi poleptani.

ahoj taky mam mycku teto znacky trochu starsi ....a taky mi ukazuje chybu c3 ..nejde ani restartovat nic kdyz ju vypnu i tak jede jako by chtela umyvat nadobi ani tablety mi to nevzalo ...myslim podle teploty ze mi natekla jen studena voda ...nadobi neumyt ....mycku jsem musela vypnout ze zasuvky aby i presto vypnuti tlacitek nehucela ..muze nekdo pomc???

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru