Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porucha kompresoru (ORLÍK), vystříkal olej, v čem je chyba?

Dobrý den, asi měsíc po koupi tohoto kompresoru došlo k jeho poruše. Součástí, která je naznačená na obrázku, "vybublal" olej ven. Myslím si, že je to něco jako zpětný ventil, ale nejsem si vůbec jistý...Návod ke kompresoru jsem na internetu nikde nesehnal, je to Kovopodnik Nymburk , typ K12.
Předpokládám, že příčinou nebude porucha této součásti, ale že může být problém i jinde... Jinak kompresor normálně natlakoval i teď natlakuje, jenom po chvíli začne stříkat z tohoto místa olej.

Děkuji za rady a zkušenosti. Jarda

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravim, mam stejny problem se stejnym kompresorem. Rozebral jsem hlavy a u jednoho vyfukoveho venti… nový
liman11 12.03.2019 22:22
liman11
Asi už to máš vyřešený. Já jsem se k opravě dostal až teď, ale zjistil jsem, že předchozí majitel ta… poslední
Jirka13s 18.08.2019 22:12
Jirka13s

Zdravim, mam stejny problem se stejnym kompresorem. Rozebral jsem hlavy a u jednoho vyfukoveho ventilu bylo poskozene sedlo. To jsem vymenil ale problem pretrvava. Do kompresu jsem nalil 2 litry kompresoroveho oleje. Tak bud to bude hodne oleje anebo bude potreba vybrus a krouzky... Jak jste to vyresil vy?

Asi už to máš vyřešený. Já jsem se k opravě dostal až teď, ale zjistil jsem, že předchozí majitel tam měl asi 4l oleje a oleje by tam mělo být tak akorát po tu mazničku. Nechám ještě přepájet mosazný trubky, kompletně jsem pretesnil válce, vyměnil olej, přebrousil válce i hlavy, rozhýbal ventily, tak snad už bude fungovat. Vám už jede?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru