Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úprava termostatu

No to je právě ten problém. Já to dělal, je to "drbačka" a hokus-pokus. A nakonec to stejně nedopadlo to dobře. Já teď používám tenhle digitální elektronický termostat, viz odkaz, (od tohoto dodavatele z Aukra), doplním jej napaječem 230 V AC/12V DC/ 100 mA, třeba od předzesilovače TV antény, vše dám do vhodné malé krabičky a doplním vypinačem a svorkami a vyjde to tak na cca max. 300,-Kč. Ale má i hotové, v ceně kolem 400,- Kč.
Já si je dělám proto, že mám doma svoje NZ a tak nakupuji pouze ty termostaty, ostatní mám doma v krabicích, posbírané za léta bastlování.
Krabičku přichytím pomocí "mamuta" a sucháčů na lednici / mražák, zapojím do okruhu místo původního termostatu, z boku "vrtnu" do pláště dírku 5 mm a tou prosunu termistor do prostoru chlazení. Tu pak utěsním plastelinou.
Ten termostat ukazuje stále konkrétní teplotu v prostoru chlazení, dá se nastavit od -50 do +110 st.C a diferenci-hysterezi od 0,1 do 15st.C a je absolutně přesný.
Celý to vypadá viz fota. U toho jednoho taky mám i (pro účel hlídání teploty při vaření) doplněn ještě bzučák, který mi při nastavené teplotě signalizuje tuto teplotu (vařící voda v hrnci).:-)))
A se zásuvkou 230V mám i pro automatické vypnutí vařiče, el.pánve, případně i udržování nastavené teploty.
Jinak je používám ještě pro mnoho dalších účelů (automatické spínání stropního ventilátoru, čerpadla u kolektoru u bazénu, regulaci topení-el.ventilu 3/4 " u samotížného topení-radiátoru, aut. klimu v autě a pod.)
Odkaz na termostat i prodejce. Je spolehlivý. Dodá vše do 2-3 dnů.
https://aukro.cz/digitalni-termostat-regulator-s-cid-50-110%C2%B0c-12v-6923463447

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny