Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pouze zvuk

Dobrý den, muže mi nekdo poradit mám telku lg funguje mi pouze zvuk a obraz nejde.Něco sem zapnul nebo vypnul a obraz nejde.Co stím???

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud to je LCD, odešlo podsvícení LED. Zrovna jsem jednu placku opravoval, jedna dioda odstaví celý… nový
iconek 24.02.2018 22:38
iconek
Jak píše iconek, jen doplním a přidám varování: Jestli odešlo podsvícení, zjistíš tak, ze zapnes te… nový
Al2 26.02.2018 20:41
Al2
Ty se máš. Ještě přijít na to, jak trvale vyřadit ten zvuk... poslední
Akumulátor 26.02.2018 20:55
Akumulátor

Jak píše iconek, jen doplním a přidám varování:

Jestli odešlo podsvícení, zjistíš tak, ze zapnes telku, slyšíš zvuk. Zhasnes v místnosti, vezmeš baterku a posvítiš šikmo na obrazovku. Kdyz uvidíš obraz (slaboulinky, tmavý jako prase, sotva znatelný, ale nerozsypany), odešlo podsvícení.

Za ty 4 stovky, jak píše iconek, Ti to nikdo myslim neudělá, jedine hodně dobrý kámo, to bys asi musel sám. Sám bych takoveho rad měl za humny ... Tedy: objednat si z aliexpresu balení řádově 100 ks diod (pro LG objednej typ 3528 2835) v blistru za celkem asi 7 USD, počkat 6 týdnů, nez dorazi, a nahorkovzdusnit je namísto chciplych diod. Je jich tam řádově 50 kousků v TV (podle velikosti TV a uspořádání pásků podsvícení, viz příloha). Vzhledem k tomu, ze rozhodit TV je (alespoň pro mne) docela vopruz, neb je tam X vrstev, nez se dostaneš k podsvícení, doporucuju vymenit rovnou všechny (práce na 20 minut), stejně postupně po záruce maji tendenci postupně vychcipat a budes jich mít v blistru dost :-) ... a nebo vymenit jen ty chciple a koupit je v gme po (odhaduju) desetikoruně a mas je hned bez čekání 6 týdnů.

Každopádně píšu sem spis proto, abych varoval pred některými “rádoby opravari”, kteří si vezmou od zákazníka 1800-2500 kc za to, ze dokonce vadné diody ani nenahradí novyma, ale jen premosti spoj na místě chciple diody, dokonce bez přidání odporu (a ostatní zbylé diody jsou pak pretizeny a vydrží jen par dalších týdnů) a neni jim blby ani nevrátit světlo rozpylujici kloboucky, viz foto z me poslední opravy po takovémto opravari. A dokonce jdou az tak daleko, ze při reklamaci opravy maji drzost říct, ze je to jiná závada a nevztahuje se na ni ze zákona 6 mesicni záruka a “jdete si za znalcem” ...

Závěr: pokud to nezvládneš z jakéhokoliv důvodu dat do richtiku sám (nevylučuji), dej to opravit, dohodni cenu do 2000 kc, trvej ale na tom, ze chceš vymenit pásky podsvícení za NOVÉ, chceš puvodni díly zpet a hlavně na opravenku uvést, ze bylo VYMĚNĚNO podsvícení za nové a ze na podsvícení je záruka 24 měsíců a na praci 6 měsíců ... nové podsvícení (komplet pásky se vším všudy) stojí 15-60 EUR dle typu a velikosti TV, obvykle okolo 800-1000 kc pro typicky 32” panel, práce je ale mnohem dražší, zde se nevyplácí riskovat ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru