Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pouze zvuk

Dobrý den, muže mi nekdo poradit mám telku lg funguje mi pouze zvuk a obraz nejde.Něco sem zapnul nebo vypnul a obraz nejde.Co stím???

Předmět Autor Datum
Nechat opravit.
fotestek 24.02.2018 12:58
fotestek
Hledej v "nabídce", někde tam máš určitě možnost "vypnutí obrazu". Doma mám TV Samsung, na něm je to…
George63 24.02.2018 16:58
George63
To je pěkná blbost. Vypnout obraz lze, ale první stisknutí libovolného tlačítka na DO tento režim zr…
vernon 24.02.2018 21:18
vernon
Pokud to je LCD, odešlo podsvícení LED. Zrovna jsem jednu placku opravoval, jedna dioda odstaví celý…
iconek 24.02.2018 22:38
iconek
Jak píše iconek, jen doplním a přidám varování: Jestli odešlo podsvícení, zjistíš tak, ze zapnes te…
Al2 26.02.2018 20:41
Al2
Ty se máš. Ještě přijít na to, jak trvale vyřadit ten zvuk... poslední
Akumulátor 26.02.2018 20:55
Akumulátor

Hledej v "nabídce", někde tam máš určitě možnost "vypnutí obrazu". Doma mám TV Samsung, na něm je to taky, ale trochu jinak. Ale na chatě mám taky LG a určitě to tam někde taky je. Pouze si nepamatuji z hlavy kde. Popřípadě si najdi, pokud jsi nevyhodil - :-(, manuál a tam je to určitě definováno.

Jak píše iconek, jen doplním a přidám varování:

Jestli odešlo podsvícení, zjistíš tak, ze zapnes telku, slyšíš zvuk. Zhasnes v místnosti, vezmeš baterku a posvítiš šikmo na obrazovku. Kdyz uvidíš obraz (slaboulinky, tmavý jako prase, sotva znatelný, ale nerozsypany), odešlo podsvícení.

Za ty 4 stovky, jak píše iconek, Ti to nikdo myslim neudělá, jedine hodně dobrý kámo, to bys asi musel sám. Sám bych takoveho rad měl za humny ... Tedy: objednat si z aliexpresu balení řádově 100 ks diod (pro LG objednej typ 3528 2835) v blistru za celkem asi 7 USD, počkat 6 týdnů, nez dorazi, a nahorkovzdusnit je namísto chciplych diod. Je jich tam řádově 50 kousků v TV (podle velikosti TV a uspořádání pásků podsvícení, viz příloha). Vzhledem k tomu, ze rozhodit TV je (alespoň pro mne) docela vopruz, neb je tam X vrstev, nez se dostaneš k podsvícení, doporucuju vymenit rovnou všechny (práce na 20 minut), stejně postupně po záruce maji tendenci postupně vychcipat a budes jich mít v blistru dost :-) ... a nebo vymenit jen ty chciple a koupit je v gme po (odhaduju) desetikoruně a mas je hned bez čekání 6 týdnů.

Každopádně píšu sem spis proto, abych varoval pred některými “rádoby opravari”, kteří si vezmou od zákazníka 1800-2500 kc za to, ze dokonce vadné diody ani nenahradí novyma, ale jen premosti spoj na místě chciple diody, dokonce bez přidání odporu (a ostatní zbylé diody jsou pak pretizeny a vydrží jen par dalších týdnů) a neni jim blby ani nevrátit světlo rozpylujici kloboucky, viz foto z me poslední opravy po takovémto opravari. A dokonce jdou az tak daleko, ze při reklamaci opravy maji drzost říct, ze je to jiná závada a nevztahuje se na ni ze zákona 6 mesicni záruka a “jdete si za znalcem” ...

Závěr: pokud to nezvládneš z jakéhokoliv důvodu dat do richtiku sám (nevylučuji), dej to opravit, dohodni cenu do 2000 kc, trvej ale na tom, ze chceš vymenit pásky podsvícení za NOVÉ, chceš puvodni díly zpet a hlavně na opravenku uvést, ze bylo VYMĚNĚNO podsvícení za nové a ze na podsvícení je záruka 24 měsíců a na praci 6 měsíců ... nové podsvícení (komplet pásky se vším všudy) stojí 15-60 EUR dle typu a velikosti TV, obvykle okolo 800-1000 kc pro typicky 32” panel, práce je ale mnohem dražší, zde se nevyplácí riskovat ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru