Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odpadlý roh domu

Pokiaľ nemáš v úmysle stavbu komplet strhnúť, potom jedine:

Bude nutné vybrat základové kameny, vykopat díru(-y) v rozmedzí každých 100cm do nezámrzné hloubky (cca 150cm) a diery v zemi vybetonovat, nechať trčať z týchto pilotov roxor na nadviazanie armatúry.

Následne zašalovať, zaarmovať roxormi do výšky 30cm nad povrchom základ, zaliať šalung betónom pred pôvodným murivom čím vznikne betónový základ do vágrisu. Po zatvrdnutí betónu vzniknutý základ z betónu zaizolovať proti vlhkosti. Zároveň bude tvoriť betónový sokel pevnú operu kamenného muriva pôvodnej stavby. Šírka betónového múrika stačí 12cm, dôležité je armovanie po obvodoch roxorom.

Na tomto základe následne vymuruj z pieskovocementových bielych tehál predradenú priečku, čím zakryješ z exteriéru chalupy komplet vonkajšiu rozsypanú fasádu. Nechaj medzi cementovými tehlami a obvodovým murivom drobnú vzduchovú medzeru, aby sa priečka neopierala o pôvodné murivo.

http://www.flinstone.sk/tvarnice-kb-klasik-betonova-tehla

Pieskovo-cementové tehly klasického rozmeru tehiel; 290x140x65mm netrpia mrazom, môžu byť namočené vo vode, nasiaknuté vodou, mráz ich nikdy nepotrhá. Ani ak nie sú odizolované, ale sedia priamo na mokrých základoch. Sú pevné na tlak, ako betón. Muruj čiste pálenou maltou, s minimom vápna, ideálne žiadne vápno, iba cement a piesok. Ak ich pedantne vyspáruješ čiste pálenou maltou (biely cement-piesok), sú vzhľadovo prijateľné.

Potom môžeš z vnútra chalupy, napríklad chemicky, injektovaním, odizolovať pôvodné murivo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny