Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojler silno pukne

Pustim teplu vodu, stiahne prud vody, niekedy len malo, niekedy dost vela az skoro nechce tiect, nasledne to pukne, ako keby som silnejsie klepol po obale boilera, nasledne ide normalny prud vody. Bojler ma asi 5-6 rokov, je to 120 litrovy boiler Tatramat EOV 122.
Mam doma vodarnicku - ak zapne samozrejme voda ide trochu silnejsie, ale ak vodarnicka vypne, stiahne to tu teplu vodu, potom puk a voda ide dobre az kym zase neskonci cyklus zapnutej vodarne. Je to osviezujuce sprchovanie, ak uz viem ze vodaren vypla, treba dat sprchu prec od tela, pretoze ide studena a nasledne hned tepla.

Velmi rad by som tento problem vyriesil koli rodine a neviem ci treba vymenit bojler, alebo ho iba vycistit, alebo to bude len neaka malickost.

Dakujem vopred za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Několikrát jsem měnil pojištovák,jak u sebe tak u sousedů a nikdy nebylo třeba vypustit bojler,zavře…
Kimbert 15.02.2018 08:26
Kimbert
Jo, máš pravdu, fyzika v praxi to je. Vyteče trochu vody a pak přestane, když se v bojleru vytvoří p…
Zerozero 15.02.2018 14:34
Zerozero
Tak mezi vyšroubovaním pojištováku ,namotání konopí a našroubování nového pojištováku tak litr vody…
Kimbert 15.02.2018 15:09
Kimbert
Jo, netvrdím, že to tak nejde. Dokonce jsem to taky tak jednou dělal u segry, když ji pojišťovák pro… poslední
Zerozero 15.02.2018 15:54
Zerozero

Několikrát jsem měnil pojištovák,jak u sebe tak u sousedů a nikdy nebylo třeba vypustit bojler,zavřete přívod vody a hlavně nikde nesmí být otevřená baterie,to je prostě fyzika v praxi,jinak s pukáním bojleru jsem se ještě nesetkal,možná by bylo lepší před kupováním pojištováku vypustit bojler a zkontrolovat a vyčistit vnitřek.

Jo, máš pravdu, fyzika v praxi to je. Vyteče trochu vody a pak přestane, když se v bojleru vytvoří podtlak, který udrží sloupec vody. Potud to funguje. Pak to udělá žbluúch nasaje to vzduch a vyteče zase tolik vody, až se podtlak vytvoří.
Pokud je zrovna bojler nad vanou a na nohách galoše, je to v pohodě. Pokud pracujeme s ohřátým bojlerem, doporučuji mít navíc horkovodní ochranné pracovní prostředky. :))8-)

Tak mezi vyšroubovaním pojištováku ,namotání konopí a našroubování nového pojištováku tak litr vody max ,víc to nebylo,nevím proč by podtlak nefungoval a nebudu snad čekat až se znova udělá,(mimochodem pojištovák je na vstupu,takže studená voda..).A když se vypouští celý bojler tak se snad vypne elektrika dva tři dny dopředu aby se zbytečně neohříval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru