Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojler silno pukne

V prvom rade máš určite zarastený priemer 1/2" výtokového potrubia vedúceho z boilera vápennými usadeninami. Možno je zaseknutý bordelom prepúšťací ventil, slabý je prednastavený tlak z čerpadla. Ideálne pracovné tlaky el.boilera sú od cca 4bar. do 5.5bar, čo sa nastavuje na tlakovom spínači čerpadla - vodárničky.
-----------------------
Vec rozdielnych tlakov v sústave pri domácom zdroji sa rieši dvoma zariadeniami:

1./ Regulátorom tlaku na výtlačnom potrubí (za expanzkou a za čerpadlom).
http://ix.sk/HxG1a

2./ Ďalšou pridanou expanznou, vzduchom natlakovanou nádržou o obsahu min. 100l na potrubí situovanou za regulátorom tlaku, ktorá rieši okamžitý pokles tlaku v potrubí pri väčšom odbere.

Dôvod pridanej 100l expanzky do sústavy je ten, že regulátor tlaku (3/4") nestačí plynule reagovať na odber vody.

Kvalitnejšie, ale sakra drahé, sú elektromagnetické regulačné ventily.

---

Osobne mi tlačí SIGMA SVA32III° rozhranie 8-10bar, lebo mám v sústave reverznú čističku vody naplnenú kremelinou, aktívnym uhlím na sítkach zo striebra, a na výtoku čističky je v potrubí spínateľná ÚV lampa aktivovaná pri odbere vody. Regulátor tlaku na potrubí je nastavený za čističkou na max. 6bar., pričom druhá 300l expanzka vyrovnáva tlaky v sústave. Na dvoch WC používam klasické Benkisery 3/4" na dotyk s mohutným, okamžitým odberom vody, čo by spôsobovalo pri sprchovaní zmeny teploty vody, hlavne išla by horúca pri náhlom poklese odberu studenej; https://www.vivaeshop.sk/c/tlakove-splachovace-wc/schell-tlakovy-wc-splachovac-basic-34-022470699

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny