Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojler silno pukne

V případě vlastní vodárny je trochu problém už to, že tlak vody dost silně kolísá mezi stavy před zapnutím vodárny a jejím vypnutím. To už samo může vyvolat dost velké změny v nastavení teploty při sprchování.
Ale asi to nebude to hlavní, to lupnutí něco znamená. Jaká je baterie na sprchu? Dělá to i při použití jiné baterie, třeba v kuchyni? Pokud to dělá i při použití jiné baterie, v baterii to nebude. Pokud to dělá jen u sprchy, může být problém i v baterii.
Pokud se to projevuje i při jiné baterie, tak bych předpokládal, že to dělá zpětný ventil v pojistném ventilu.
Ventil při ohřevu zavře a drží dost velký tlak, až do odkápnutí pojišťováku. Pokud je již nějak opotřebený, může zalehnout.
Po puštění teplé vody, voda se pustí velkým tlakem po nějakou dobu, než se vyčerpá tlak z bojleru jeho pružností a možná bublinou vzduchu, která bývá v horní části nádoby. Ale během této doby by měl už otevřít zpětný ventil a vodu doplňovat z vodárny. Pokud je přilehlý, nestane se tak, a až když tlak v bojleru silně poklesne, tak velkým rozdílem se teprv otevře zpětný ventil. To je to lupnutí. Voda začne proudit do bojleru a tlak teplé vody se zvýší. Něco podobného mi to dělalo také a to i při vodě z vodovodu, se stálým tlakem. Pomohla výměna pojistného (zpětného) ventilu u bojleru.
Myslím, že k zajištění stabilního průtoku pokud tam už není, by bylo zařazení redukčního ventilu za vodárnu, nastaveného na tlak kdy vodárna zapíná. Za cenu menšího tlaku a průtoku by se získala stabilita průtoku v rozvodu. To myslím jako navíc. Nejdřív bych se zaměřil na ten zpětný ventil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny