Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kompresor - spojka

To máš v spojke silikónový trojuholník, ten menší rozmer
http://ix.sk/e4EXG

Guma by ti nevydržala, užvatlala by sa častým spínaním. (Na spojku sú vysoké tlaky)

Máš vyosené spojenie medzi motorom a čerpadlom, sú to tie dva segmenty na koncoch hriadelí. Musia presne pri priložení oceľového nosníčka (rovný koniec malej šublery) lícovať v kľude, a to pri dvoch meraniach po priložení pootočené o 90°.

Prípadne podlož komplet sánky na ktorých sedí motor s čerpadlom na hrubú gumu.

--------------------------
Osobne som hluk vyriešil spôsobom, že som zabetónoval H držiak zvarený z 1/2" pozinkovaných trubiek v tvare s nohami písmena H smerom do pôdy, na ktorý som privaril nosníky L s dierami pre čerpadlo a motor.

Konštrukcia s osadenými prístrojmi je teda vertikálne. Čerpadlo je dole a nad ním je spojka s motorom. Motor s čerpadlom nie je takmer počuť, iba jemné pískanie lamiel ak tlakuje čerpadlo. Prenosy do podkladu nie sú žiadne lebo H vertikálny segment konštrukcie je na hornom konci pružný.

Nádherne sa eliminujú vibrácie, drobné nevyváženosti motora a čerpadla. Konštrukcia sa v lufte iba jemne heblesí, pričom k motoru, čerpadlu a k uchytným skrutkám a matkám je voľný prístup postojačky z oboch strán.

---------------------------------
Sorry, oprava, teraz vidím, že máš motor napojený na vzduchový jednovalec-kompresor. Zrejme s olejovou vaňou, tam nie je možné vertikálne umiestnenie celku, olej by z vane vytiekol.

V tom prípade rieš spojenie remenicami s osadeným klínovým remeňom. Motor s kompresorom vedľa seba na konštrukcii.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny