Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Předpokládám, žes tam dřív dolíval takovou barvu, co už tam byla. Jestli musíš zase dolívat, tak ti… nový
Moas 13.02.2018 12:39
Moas
V servise nezistili kde presakuje ani po 4-hodinovom pozorovaní. Mizne asi liter za rok. Keby som si… nový
Vladimir22 13.02.2018 12:56
Vladimir22
4 hodiny na to koukat nemá smysl, pokud to někde prosakuje, bude tam růžovo-bílá krusta. Pokud nikde… nový
Moas 13.02.2018 20:14
Moas
Kdysi jsem o tom něco četl. Údajně v nemrznoucích kapalinách je základní složka stejná - nějaký glyk… nový
Yarda 13.02.2018 20:25
Yarda
http://www.auto.cz/test-chladicich-kapalin-g12-musi-vic-nez-nemrznout-78004 Na konci dole je tabulk… poslední
Al2 14.02.2018 13:53
Al2

Předpokládám, žes tam dřív dolíval takovou barvu, co už tam byla.
Jestli musíš zase dolívat, tak ti to asi někde prosakuje? Nechtělo by to napřed spravit?
Nelij tam jinou barvu, na každé pumpě nebo v každé drogerii či Bau* seženeš za pár desetikorun stejnou barvu, která bude v pohodě. Proč to pokoušet?
A jestli se s tím nechceš drbat už vůbec, tak si kup už ředěnou.

V servise nezistili kde presakuje ani po 4-hodinovom pozorovaní. Mizne asi liter za rok. Keby som si pamätal, akú som tam vlani dával, sem nepíšem a dolejem. Našťastie modrá aj červená majú rovnaký základ etylénglykol. Ostatné sú aditíva a tie sú neškodné pri miešaní.

4 hodiny na to koukat nemá smysl, pokud to někde prosakuje, bude tam růžovo-bílá krusta. Pokud nikde není (ani kolem vodní pumpy), tak to buďto vylítlo "přepadem" - to je ta lepší varianta - nebo by mohlo být načaté těsnění hlavy. Nejde z výfuku bílý kouř?

Peugeot 206 vůbec neznám - tam není vidět na nádržce barva obsahu, ani víčkem tam není vidět? Viděl jsem dosud jen pár aut pod kapotou (Škodovky, japonce, korejce) ale všechny měly nádržku viditelnou tak, že bylo zřejmé, co je uvnitř za barvu.

Já bych se míchání bál bez ohledu na to, co tvrdí výrobci kapalin. Zrovna fouknuté těsnění pod hlavou není nic, co bych někomu přál. Ale možná jen zbytečně panikařím. Nejsem automechanik. :)

Kdysi jsem o tom něco četl. Údajně v nemrznoucích kapalinách je základní složka stejná - nějaký glykol nebo co. Ale ten způsobuje korozi a do kapaliny se proto přidávají nějaké antikorozní $račky. A ty jsou výrobním tajemstvím výrobců. A protože jeden výrobce neví co tam dávají jiní výrobci a co by se mohlo stát, kdyby se ty kapaliny od různých výrobců smíchaly, tak pro jistotu se tvrdí, že nemrznoucí kapaliny od různých výrobců se míchat nesmějí. Ale už je to pěkných pár let, třeba už je to teď jiné.

http://www.auto.cz/test-chladicich-kapalin-g12-musi-vic-nez-nemrznout-78004

Na konci dole je tabulka misitelnosti

Dej tam G12+ (ne G12, ta se s G11 mísit nesmí).

Litr uz namichane G12+ stojí asi 80 Kc. Třeba Sheron Antifreeze MAXI D, sedá umelohmotna láhev s červeným vickem v regálu s tímto nazvem a textem “naředěno”. Vzadu na etiketě si zkontroluj, ze je na bázi G12+ a ne na bázi G12.

Ubývání kapaliny je normální a žádoucí. Mírným únikem se pumpa chladí ve svém průřezu.
Jinými slovy pumpa muže mít na sobě skvrny od kapaliny, ale ne krustu, to by uz poustela víc, nez je potřeba. Litr uz je dost za rok, dvě deci za rok bych bral jako OK.

Základní složky nejsou stejne, moderní beznitritove chladicí kapaliny jsou na bázi etylenglykolu nebo propylenglykolu, G13 ma pak pak navíc jeste silik. ochranu, ale neni do každého motoru, určitě ne pro rok 2000. Jde i o agresivitu rozpouštědel, staré chladicí soustavy tesni často jen díky tomu, ze tam jsou usazeniny a kdyz se agresivní kapalinou rozpustí, začne to propouštět. Možná jsi tam dal pred rokem neco podobného a rozpustil se bordel a začalo to unikat (?)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru