Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytvoření obvodu motoru

Zdravím kutily, potřeboval bych si vyrobit sestavu zahrnující motorek, spínací tlačítko na jeho roztočení a baterii. Něco jak v aku vrtačce. Jsem velice nezkušený a potřeboval bych trochu poradit na co si dat pozor a např. sílu motoru.
Potřeboval bych, aby motor otáčel jedním směrem, celkem rychle hliníkovou konstrukci o váze přibližně kolem 2kg. Na konstrukci umístím dosti kuličkových ložisek, které tomu doufám hodně pomůžou. Jaký motorek by na to stačil, když vezmeme v potaz ty ložiska? Můžete mi něco poradit prosím.
A potom k zapojení. Představuju si, že by to mohlo vypadat jako na přiloženém obrázku z aku: motor má tedy + a -, ty zapojím na spínací tlačítko a na jeho druhou stranu + a - z baterie? To je vše? Dá se na tom něco udělat špatně? Potřebuju, stejně jako v aku, aby se motor točil jen při držení tlačítka a po jeho puštění přestal.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co to je "celkem rychle", jak to bude nebo nebude vyvážené, kolik peněz do toho chceš vrazit, má se…
Yarda 11.02.2018 16:33
Yarda
Co se týče rychlosti či otáček a dobíhání měl by mít podobné vlastnosti jako ten v běžné aku vrtačce… nový
kiwimandarinka 11.02.2018 16:40
kiwimandarinka
Napadá mne něco takového https://grilovaci-naradi.heureka.cz/motorek-ke-grilu-bateriovy/ akorát to a… nový
Yarda 11.02.2018 16:51
Yarda
No to bude určitě slabé, už podle ceny. Bude třeba něco takového asi dc-motory-celni-prevodovka. Dok… poslední
kiwimandarinka 11.02.2018 17:04
kiwimandarinka

Co to je "celkem rychle", jak to bude nebo nebude vyvážené, kolik peněz do toho chceš vrazit, má se to po zapnutí rozbíhat rychle nebo pomalu a po vypnutí dobíhat nebo zabrzdit atakdále. Dnes je neděle a moje křišťálová koule nemá pracovní dobu. Pokud to není přísně tajné zvláštní důležitosti, dej sem nějaký náčrtek wo co go.

Co se týče rychlosti či otáček a dobíhání měl by mít podobné vlastnosti jako ten v běžné aku vrtačce, žádná přesná kritéria nemám. Žádné zabrždění. Dal bych to tu, ale budete se mi smát :) Chci si vyrobit repliku rotační zbraně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru