Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem škrábání zdí

Pokud se po namočení malba dá lehce seškrábnout, nedrží, tak prostě zeď po kusech namočit a starou malbu oškrábat. Chce to položit si na zem papundekly (rozložené papírové krabice, na to noviny, dá to sice práci, ale rychleji se to uklidí. V žádném případě nedávejte na zem igelit - 1. každou kapku vody a malby rozšlapete dál, 2. můžete uklouznout a spadnout. Do novin se každá kapka staré malby nebo i nové malby vcucne, nerozšlape se a lehce se to vyhodí). Oškrábanou malbu ihned do kbelíčku a vyhodit, aby se v tom nešlapalo.

Nebo se stěna pouze umyje, zvláště v místnostech, kde jsou stěny zaprášené nebo špinavé od topení v kamnech. A na to se pak maluje.

Větší hrbolky a díry se dají po staru zadělat sádrou, nebo ještě lépe vhodným tmelem, například šlehaný One Time Tmel na vlasové trhlinky i malé dírky (třeba po skobičkách na obrazy a jiných dírkách).

Při malování štětkou se většina nerovností dobře vyplní, vyrovná a zeď je hladká. Při malování válečkem je každá ďubka, každá rýha, každý kamínek vidět, protože vrstva malby je tenká.

Pokud chcete mít co nejméně práce, tak prostě zeď namočte, seškrabejte a vymaluje dobrou, kvalitní malířskou štětkou. Dříve byly jenom kulaté, dnes jsou i hranaté. Dobrá štětka je kolem pěti set, levné a řídké jsou zednické na pokropoení stěny vodou. Taky to chce dobré štafličky a boty s pevnou podrážkou, jinak vás budou za hodinu bolet nohy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny