Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak odstranit vápennou usazeninu z plast.bazenu ?

Použití další chemie třeba pro úpravu pH bych se tak nebál.Podle návodu k zařízení Oceanic se pouze nemají používat přípravky s obsahem kovů.Je zajímavé,že tam sami doporučují čištění elektrod od vápenitých nánosů,ale čištění bazénů už neřeší. Zkuste se na to zeptat i několika distributorů zažízení,ale asi stejně odpoví,že se eamá používat tvrdá voda nebo maximálně doporučí nejaký další přístroj za desítky tisíc.
S tím postupným zvyšováním pH má Zerozero pravdu,i když to asi nebude tak rychlé,ale lze použít třeba přípravek pHmínus (složení je tuším síran sodný),třeba tady ho přímo jmenují pro bazény se salinátory(Snižování hodnoty pH v bazénu je také nutné v případě využívání salinizačních jednotek k úpravě bazénové vody, kdy se během elektrolytického rozkladu slaného roztoku hodnota pH samovolně zvyšuje.).
Podle toho návodu pH vody má být 7,0-7,8,ale nad 7,5 už právě dochází k usazování vápníku,takže bych to držel tak mezi 7,0-7,4.
A nakonec ani důkladné vyplachování zbytků kyseliny solné po čištění nebude tak nutné,když se tam pak sype 5 kg soli/m3 vody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny