Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava litinového odpadního potrubí

Dobrý den, poradíte mi prosím, čím zatmelit a po obvodu zpevnit litinovou starou odpadní trubku? Čertovo ho..o, samovulkanizační páska, dvousložkové epoxidové lepidlo, případně jiný materiál? Ráda bych celé odpadní stoupačky nechala vyměnit, ale instalatér v nedohlednu, SVJ nečinné. Než zasáhne odborník, musím si poradit sama – ideálně s pomocí zkušenějších jedinců :-) Foto pro představu v příloze. Předem vám děkuji za tipy a nápady!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V první řadě kolem prasklin odrbat, očistit. Ideální by byla vulkanizační páska, která by nejen utěs…
sHpy00n 25.01.2018 17:30
sHpy00n
adminy to nepohoršuje. Máš plus. ;-) poslední
touchwood 29.01.2018 12:54
touchwood

V první řadě kolem prasklin odrbat, očistit. Ideální by byla vulkanizační páska, která by nejen utěsnila, ale i zpevnila. Obávám se, že tam podle fotek nebude moc prostoru aby se to páskou bez obtíží obmotalo. Takže další varianta je napatlat polyuretanovým tmelem, trubku obmotávat gázou, obvazem z lekárničky a pěkně utahovat. Na obvaz tam snad místo bude. Nakonec to znovu omazat PUR tmelem. Je to takové partyzánské řešení, ovšem má-li být jen dočasné, proč ne. Dříve (30 let i více zpět) se to tak užívalo celkem běžně. Ještě před nedávnem bych radil butylenový tmel, to je ono kultovní medvědí hovno, nicméně mně v poslední době párkrát zklamalo. To z plastových kartuší. Silikon rozhodně ne. Ten je na tuto opravu zcela nevhodný!
Nečinnému SVJ bych poslal fiktivní fakturu za opravu havárie litinové odbočky a když ji zaplatí nechal bych to za ty prachy opravit. Nikdo už nebude zkoumat jestli to havárie byla nebo ne. Anebo se můžete, a to mi snad kluci admini prominou, zeptat na specializivaném fóru, viz http://www.portalsvj.cz/forum co s nečinným SVJ. Ale zasloužili by kýbl ho*en na hlavy, protože toto je třeba opravit neodkladně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru