Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zkušenosti s levnými auto-nabiječkami z Hypermatketu

Dobrý den!
Měl jsem velice dobré zkušenosti s těmito levnými mikroprocesorem řízenými nabíječkami (zatím z LIDLU). Stojí tam 500kč a měl jsem tu první řadu (jen na 12V) a super, pak jsem si koupil druhou řadu, protože jsem potřeboval nabíjet i 6V baterie a zase super. u obou oceňuji hlavně ten udržovací režim, že mi baterii prostě nepřebíjí, i když jí mám zapojenou týden, napětí je pořád mírně nad 13V!
Teď má LIDL třetí řadu i z displejem(pořád za 500kč). Já jsem si koupil ale podobnou nabíječku z Kauflandu. Né že bych ji potřeboval (ta z LIDLU slouží pořád skvěle), ale líbil se mi tam ten integrovaný displej, že mám přehled o napětí baterie a za cenu 400kč (no nekupte to!).
Nastal ale takový problém. Ihned jsem ji zapojil na baterii v autě, jak jsem to dělal za mrazů s těmi LIDL nabíječkami a nabíjení OK. Problém je po přechodu do udržovacího nabíjení. Tam to funguje tak od 2 do 10 hod. OK. Pak se nabíječka nějak zablokuje displej svítí, ale hodnoty a ikony zmizí a nabíječka evidentně nedobíjí, protože normálně mi všechny výše zmíněné nabíječky udržují v tom "udržovacím režimu napětí kolem 13,2V, ale pokud ten displej přestane ukazovat, napětí spadne na 12,5V. Stačí nabíječku odpojit a znova přiipojit a je zase vše OK, ale zase max. na 10 hod., pak se zase zablokuje a už ji tedy nemůžu používat při dlouhodobém odstavení auta. Zapojil jsem tuto nabíječku ja jinou baterii (která není přímo v autě) a už 30 hod. mi krásně udržuje napětí na 13,2V. Tak nevím, je to na reklamaci, nebo mi tu nabíječku (z Kauflandu) zablokuje něco z elektroniky auta, nebo mám blbou baterii v autě (ale ty nabíječky z LIDLU mi to udržují bez problému)? Ty nabíječky z LIDLU byly sice bez displeje, ale napětí na baterii mi držely na 13,2V i 14 dnů. Co myslíte, je to na reklamaci?
Mě vůbec nejde o ty peníze, protože jak píšu výše na jiné baterii to funguje dobře, takže pokud to je její nedořešená funkce tak ji budu používat jen na nabíjení a na udržování tu z LIDLU (bez displeje). Pokud by to ale byla závada, rád bych ji vyměnil, aby fungovala jak ty z LIDLU. Protože jak čtu návody, je to, jak by to byl jeden výrobek, jen jiné šasi, takže čip je asi stejný, proto mě mate to, že se mi v autě při udržovacím režimu do 10 hod. zablokuje!

děkuji za názory

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny