Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zkušenosti s levnými auto-nabiječkami z Hypermatketu

Nabíjacie napätie schosnuje bez plynovania, poškodenia či skrútenia dosiek moderná, bezúdržbová, 12V baterka až po hranicu 17.5V pri nízkom prúde, do cca 2A. Logicky, nie dlhodobo, napríklad napichnutá celú noc.

Takže tých 13.2V meraných priamo na pripojených svorkách baterky, napríklad po troch hodinách dobíjania, je málo. Baterka je zrejme vadná alebo bude vadná nabíjačka.

V prípade bezúdržbových bateriek je problém zmerať hustomerom roztok, tento spôsob merania v článkoch bol zaručene objektívny v akom stave sú články baterky. Servisy síce navŕtajú vedľa zátky dieky, baterku dolejú, vycucnú, zmerajú hustotu a po tomto diery odborne zatavia.

Ak chceš skutočne inteligentnú nabíjačku, musíš si priplatiť, CTEK:
https://www.alza.sk/hobby/ctek-mxs-5-0-new-d4525406.htm

Kdežto, ak schrastíš na šrotovisku výkonnejšie sieťové trafo, echt meď, plechy; 10A 230V/20V, máš podľa návodu uvedeného hore nabíjačku k nezaplateniu.

Ak výstupy opatríš viacpólovým prepínačom na slabšie žiarovky v sérii s výstupným okruhom baterky, napr.: 15W / 21W / 55W / 110W - paralelne spojené dvojvlákno H4, môžeš pri prepnutí na žiarovku o príkone 15W/12V dobíjať Pb dlhodobo, niekoľko dní v kuse bez poškodenia lebo to pri 60A/540Ah/12V, hodí tzv. udržovacie napätie.

Žiarovka v sérii zároveň nahradí ochranu proti prepólovaniu alebo skratu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny