Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sprcha Grohe Euphoria teče

Zdravím, mám dotaz ohledně sprchové baterie grohe euphoria. Po vysprchování a uzavření vody, asi tak za deset minut začne téct voda ze sprchové hlavice. Vyteče půl litru a pak už nic. Po dalším sprchování se to opakuje. Nevíte někdo čím to je a co s tím délat? Díky

Předmět Autor Datum
Vieme. Vyteče voda čo zostala v hadici. Vcelku bežný jav.
poihu 22.01.2018 00:02
poihu
Blbost - vadné těsnění ( "O" kroužek) na hřídeli uzavíracího ventilu ventilu. Po uzavření je okolo t…
albert 22.01.2018 00:32
albert
Neni to blbost, ono totiz zalezi hlavne na tom v akej vyske/polohe voci baterii sa hlavica sprchy po…
poihu 22.01.2018 01:43
poihu
Asi takhle: předpokládám, že tazateli odkapává voda ze sprchové růžice a ne z ruční sprchy. Sprchová… poslední
albert 29.01.2018 00:13
albert
Půl litru v hadici ? To má ta hadice 5 metrů ?
kozakl 22.01.2018 09:52
kozakl

Neni to blbost, ono totiz zalezi hlavne na tom v akej vyske/polohe voci baterii sa hlavica sprchy po uzavreti vody necha, ak je nizsie tak sa ten vzduch moze rovnako prisavat pomaly priamo cez sprchu (co sa aj bezne deje) a nemusi byt ani vadne tesnenie na hriadeli uzatvaracieho ventilu, po chvili to v hadici prebubla a vytece voda. Pretoze i keby bolo vadne tesnenie a koniec sprchy by bol minimalne na urovni baterie, tak by ta voda nevytiekla, resp. ak by bol koniec sprchy nad bateriou, tak by max len kvapkala cez vadne tesnenie (ak by teda bolo vadne).

Asi takhle: předpokládám, že tazateli odkapává voda ze sprchové růžice a ne z ruční sprchy. Sprchová růžice je po uzavření přítoku naplněna vodou a dírky v ní jsou příliš malé, aby jimi voda vytekla. Pokud je zmíněné těsnění netěsné, nad vodu v růžici se přisává vzduch a voda vlastní vahou odkapává. Zkušenost z čtyřicetileté instalatérské praxe. Tazatel uvedl "sprchová hlavice", takže bych předpokládal že jde o pevnou sprchu. Pro @poihu - slůvkem blbost jsem měl na mysli banalitu závady, nikoliv hodnocení Vašeho příspěvku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru