Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odolnost rur PPr voci UV ziareniu - foliovnik

Zdravim,

Uvazujem ze si postavim foliovnik z PPr trubiek a tvaroviek. Zvaracku mam, aj prax v zvarani (robil som vodarcinu). Inspiraciu som nasiel tu: http://www.zahradkarjerome.cz/foliovnik.html

Z toho co viem, PPr trubky nie su odolne UV ziareniu. Pamatam, ze som par krat opravoval vonkajsie nechranene rozvody z PPr a boli uplne skrehnute od UV ziarenia. Musel som to komplet vymenit. Je mi jasne, ze folia UV ochranu mat bude, ale predsa len...
Chcem sa teda opytat, ci stale plati ze PPr su bez UV ochrany, alebo ci pripadne nie je mozne zohnat aj nejake s ochranou ?

Alebo z coho foliovnk postavit ? Prv som uvazoval aj nad roxormi, ale to sa mi velmi nepozdava (ostre hrany, slaba koroziiodolnost, znacna vaha)

Vdaka z anapady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle mě tak velký skleník z jednoduchých ppr trubek bude dost nestabilní. Zkusil bych z těch trubek…
Requied 22.01.2018 15:42
Requied
Samozrejme, rebrik rozhodne pozvaram, inak som ani neuvazoval. To natieranie, aku farbu by ste pripa… poslední
Matfej 24.01.2018 13:09
Matfej

Samozrejme, rebrik rozhodne pozvaram, inak som ani neuvazoval.
To natieranie, aku farbu by ste pripadne odporucili ? Teraz este natierat nebudem, ale do buducna, ak uvidim ze dochadza k degradacii tak istotne natriem.
Objednal som uz nejake Tcka, este kupim u nas v meste PPr rury a dufam ze do 2-3 tyzdnov mam konstrukciu hotovu. Potom uz "len" plachtu.
Uvazujem este, ako zabranit strunovej kosacke roztrhat plachtu. Ci dat nejaky plech k tesne k folii pri zemi (skor nie aby sa nepredrala plachta) alebo nejake obrubniky dookola nalezato... To sa este rozhodnem. Ale urcite to musim nejak chranit. Iste by slo kosit len v blizkosti a zvysok dotrhat rucne, alebo podobne, ale tak komfort :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru