Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koho na srovnání dveří/futer?

Měl bych jen drobnou otázku - doma nám nejdou pořádně zavírat dveře - asi problém s futrama nebo dveřmi jako takovými - každopádně v tom bytě jsme v nájmu, majitelka bytu souhlasí s tím, abychom to nechali dát do pořádku a poslali jí účet, ale já bych potřeboval vědět, jakého "řemeslníka" na tohle profesně shánět? Je to spíš pro zedníka? Truhláře? Toho asi ne, ne? Futra jsou kovová a dveře jsou takový ty klasický "papíráky", jedny s prosklením, druhé bez. Poradili byste mi tedy, na koho se obrátit? Původně jsem se do toho chtěl pustit sám, před časem jsem tady i pokládal dotaz v tom smyslu, ale nakonec bych to raději svěřil odborníkovi... Díky všem za případnou radu!

Předmět Autor Datum
Truhlář, hodinový manžel.. jak na to zde: Dveře nejdou dovírat - drhnou
sHpy00n 17.01.2018 10:49
sHpy00n
Jo, to je můj thread :-) Já si právě nebyl jistý, jestli je to práce spíš pro truhláře, nebo spíš pr…
Pictus 17.01.2018 11:00
Pictus
Jo aha. To jsem ani nepostřehl. Tak v první řadě vždy truhláře. Ten poladí panty na dveřích a dokáže…
sHpy00n 17.01.2018 11:04
sHpy00n
hoblík na kovová futra? Mám podobný problém, asi horší, prohýbají se ta kovová futra. Jsou zrezivělá…
vul 22.01.2018 01:37
vul
Hoblík jsem myslel samosebou na dveře. Kovové futro by se těžko hoblovalo. ;-) Ano. Pro vás platí ze…
sHpy00n 22.01.2018 12:13
sHpy00n
Podobný problém jsem řešil ve sklepě. Taky se postupně vyboulily futra, že už skoro nešly zavírat dv… poslední
míra22 23.01.2018 22:53
míra22

hoblík na kovová futra?
Mám podobný problém, asi horší, prohýbají se ta kovová futra. Jsou zrezivělá zevniř. Od vlhkosti zdi. Je to kamenný dům a v přízemí. Tak jaký tady řemeslník? Myslím na zedníka a nová futra. Ale zas tak stará nejsou. Třeba by stačil odrezovač, nátěr a znovu přizdít. Měněné tak před 15 lety...

Hoblík jsem myslel samosebou na dveře. Kovové futro by se těžko hoblovalo. ;-)
Ano. Pro vás platí zedník a nová futra, která před zazděním pořádně ošetříte vrchní barvou, hlavně zevnitř, alespoň trojnásobným nátěrem. To aby nečaly zevnitř znovu hnít. Ty stávající jestli hnijou zevnitř a to tak, že už začínají boulit ven už nezachráníte.

Podobný problém jsem řešil ve sklepě. Taky se postupně vyboulily futra, že už skoro nešly zavírat dveře. Zjistil jsem ale, že je to zdí, která se za futrama drolila a při každém zabouchnutí se asi něco sesypalo a postupně prohýbalo futra. Všechno jsem vyškrabal, Futra roztáhnul na správný rozměr a zapěnil. Pak stačilo opravit spáru kolem futer a už je několik let klid.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru