Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamykání auta přes central

Zdravím lidičky, před týdnem mi přesto zamykat auto přes centrál, když ho zamknu mechanicky od řidiče, tak zůstanou odemceny přední dveře u spolujezdce, tudíž usuzuji, že to bude problém přímo tam, myslíte, že bude špatný nějaký mikrospinač v zámku dveří, nebo celý segment? Dík za rady.

Renault Laguna 1.gen

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak si vysvětlit "přesto zamykat auto přes centrál" - nezamykají jen pravé přední dveře nebo je ješt…
czcharlie 16.01.2018 18:11
czcharlie
To se omlouvám, autokorekce v telefonu to předělala. Správně:,, přestalo zamykat auto přes centrál".…
Hobbymaker 16.01.2018 18:27
Hobbymaker
OK, v pohodě. Nečekej návod typu sáhni vlevo pod palubovku a zatáhni za červený drát :-). Podle popi…
czcharlie 16.01.2018 19:14
czcharlie
Jen poznámka k tématu: mám japonské auto a tam jde určitým postupem zresetovat central a opětovně na… poslední
MartinHL 18.01.2018 08:33
MartinHL

Jak si vysvětlit "přesto zamykat auto přes centrál" - nezamykají jen pravé přední dveře nebo je ještě nějaká jiná závada? Pokud jenom ty jedny dveře, pak může být závada v centrále, ve vedení ke dveřím, může být vadný motorek v zámku těch dveří, ale i v převodech v zámku a dost dalších možností. Pokud zamkneš pravé přední dveře ručně dokáže je centrál odemknout (pokud ano pak není závada v motorku)? Nevím jak v Laguně, ale u centrálních zamykání nebývají v zámcích spínače, spoléhá se na délku impulzu.

To se omlouvám, autokorekce v telefonu to předělala. Správně:,, přestalo zamykat auto přes centrál". Právě se pomocí centrálu auto nezamkne vůbec nikde, ale při manuálním zamčení klíčkem od řidiče se zamknou všechny dveře krom těch přední u spolujezdce. Jinak zámek ve dveřích u spolujezdce nemá vývod na klíč. Jinak u toho zamykání centrálem se ozve zvuk motorku, jak kdyby se to zamklo, ale nic se nezamkne.

OK, v pohodě. Nečekej návod typu sáhni vlevo pod palubovku a zatáhni za červený drát :-). Podle popisu předpokládám, že tedy závada se projevuje při použití dálkového ovládání. Tvůj popis ukazuje na závadu centrály, ale nemusí to znamenat nějakou její totální destrukci. V každém případě to asi bude na servis - i když závada může být zcela triviální tak bez detailní znalosti zapojení centrály ji budeš asi dost těžko hledat. Asi bych začal hledat v těch dveřích, které nefungují. Vadný (nebo zablokovaný - velký odběr) motorek by za určitých okolností mohl způsobit chybnou činnost celé jednotky.

Jen poznámka k tématu: mám japonské auto a tam jde určitým postupem zresetovat central a opětovně napárovat klíč k autu. Postup kombinuje klič v zapalování, mačkání tlačítek a otevíraní a zavírání dveří u řidiče. Znělo mi to jako hovadina ale opravdu to fungovalo a po správném provedení postupu (muselo se to stihnout do určitého času) se dvakrát auto samo zamklo a odemklo jako signál úspěšného napárování a resetu a pak už vše bylo bez problému.
Nevím jak to je u Renaultu a jiných aut, ale zkusil bych zapátrat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru