Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamykání auta přes central

Zdravím lidičky, před týdnem mi přesto zamykat auto přes centrál, když ho zamknu mechanicky od řidiče, tak zůstanou odemceny přední dveře u spolujezdce, tudíž usuzuji, že to bude problém přímo tam, myslíte, že bude špatný nějaký mikrospinač v zámku dveří, nebo celý segment? Dík za rady.

Renault Laguna 1.gen

Předmět Autor Datum
Jak si vysvětlit "přesto zamykat auto přes centrál" - nezamykají jen pravé přední dveře nebo je ješt…
czcharlie 16.01.2018 18:11
czcharlie
To se omlouvám, autokorekce v telefonu to předělala. Správně:,, přestalo zamykat auto přes centrál".…
Hobbymaker 16.01.2018 18:27
Hobbymaker
OK, v pohodě. Nečekej návod typu sáhni vlevo pod palubovku a zatáhni za červený drát :-). Podle popi…
czcharlie 16.01.2018 19:14
czcharlie
Mám doma náhradní zámek, tak ho zkusím vyměnit. Myslel jsem, že by to mohl být nějaký mikrospínač, k…
Hobbymaker 16.01.2018 20:22
Hobbymaker
"mikrospínač, který říká autu, že jsou dveře zavřený" - na to se využívá dveřní spínač vnitřního osv…
czcharlie 17.01.2018 17:03
czcharlie
Jen poznámka k tématu: mám japonské auto a tam jde určitým postupem zresetovat central a opětovně na… poslední
MartinHL 18.01.2018 08:33
MartinHL

Jak si vysvětlit "přesto zamykat auto přes centrál" - nezamykají jen pravé přední dveře nebo je ještě nějaká jiná závada? Pokud jenom ty jedny dveře, pak může být závada v centrále, ve vedení ke dveřím, může být vadný motorek v zámku těch dveří, ale i v převodech v zámku a dost dalších možností. Pokud zamkneš pravé přední dveře ručně dokáže je centrál odemknout (pokud ano pak není závada v motorku)? Nevím jak v Laguně, ale u centrálních zamykání nebývají v zámcích spínače, spoléhá se na délku impulzu.

To se omlouvám, autokorekce v telefonu to předělala. Správně:,, přestalo zamykat auto přes centrál". Právě se pomocí centrálu auto nezamkne vůbec nikde, ale při manuálním zamčení klíčkem od řidiče se zamknou všechny dveře krom těch přední u spolujezdce. Jinak zámek ve dveřích u spolujezdce nemá vývod na klíč. Jinak u toho zamykání centrálem se ozve zvuk motorku, jak kdyby se to zamklo, ale nic se nezamkne.

OK, v pohodě. Nečekej návod typu sáhni vlevo pod palubovku a zatáhni za červený drát :-). Podle popisu předpokládám, že tedy závada se projevuje při použití dálkového ovládání. Tvůj popis ukazuje na závadu centrály, ale nemusí to znamenat nějakou její totální destrukci. V každém případě to asi bude na servis - i když závada může být zcela triviální tak bez detailní znalosti zapojení centrály ji budeš asi dost těžko hledat. Asi bych začal hledat v těch dveřích, které nefungují. Vadný (nebo zablokovaný - velký odběr) motorek by za určitých okolností mohl způsobit chybnou činnost celé jednotky.

Mám doma náhradní zámek, tak ho zkusím vyměnit. Myslel jsem, že by to mohl být nějaký mikrospínač, který říká autu, že jsou dveře zavřený, kdyby byl špatný, tak se nezamkne auto, jelikož si myslí, že má otevřené dveře.. Ale to je jen moje teorie.

"mikrospínač, který říká autu, že jsou dveře zavřený" - na to se využívá dveřní spínač vnitřního osvětlení. Ovšem nemám tušení, zda vůbec nějaké auto podobnou funkcí (nezamčení pokud dveře nejsou dovřeny) disponuje. Ale to, že centrální zamykání nereaguje správně na dálkové ovládání (pokud jsem tedy správně pochopil popis závady) ukazuje spíš na závadu centrály. Zámek nemusíš hned pracně vyměňovat, stačí odpojit konektor elektrického ovládání motorku zámku.

Jen poznámka k tématu: mám japonské auto a tam jde určitým postupem zresetovat central a opětovně napárovat klíč k autu. Postup kombinuje klič v zapalování, mačkání tlačítek a otevíraní a zavírání dveří u řidiče. Znělo mi to jako hovadina ale opravdu to fungovalo a po správném provedení postupu (muselo se to stihnout do určitého času) se dvakrát auto samo zamklo a odemklo jako signál úspěšného napárování a resetu a pak už vše bylo bez problému.
Nevím jak to je u Renaultu a jiných aut, ale zkusil bych zapátrat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru