Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Na plosném spoji se mi nedaří přichytit cín

Tuhle věc sice neznám, ale z obrázku a popisu soudím, že se jedná o výkonový odpor na desce. Materiál je psaný jako ocel.
Zřejmě nějaká ocelová slitina, odpovídajících vlastností. Tedy ne měď jako na plošném spoji. Všeobecně se ocelové materiály
špatně pájí. Ve výrobě to samozřejmě mají vypracované. Pokud se jedná o napájení vodičů je nutno zvážit, zda pájka vydrží bez roztavení pracovní teplotu součástky. Z toho důvodu bych použil méně olovnatý cín, než je v trubičkové pájce pro elektroniku. Soudím, že by byl lepší tyčový klempířský cín. Když tyč ohneme, tak čím více to v ní praská, tím má méně olova. Ustříhnout kousek, dát na místo a roztavit.
Pájenou plošku očistit opatrně na čistý kov. Jako pájecí kapalinu bych použil kapalinu určenou na nerez. Pomocí této kapaliny se mi podařilo pájet i jinak téměř nepájitelné materiály jako odporové dráty, třeba chromnikl. V jiném případě se mi i na jiné materiály než je určená, osvědčila kapalina na hliník. Ke koupi v radioamatérských prodejnéch, nebo na netu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny