Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blbnou světla Peugeot 306

Ahoj mám takový problém s autem. Levé zadní světlo nefunguje jak má. Obrysová žárovka svítí jak má, ale když zmáčknu brzdu tak se místo žárovky vlevo nahoře rozsvítí zpátečka. Kdyyž zas zařadím zpátečku tak se rozsvítí 3 žárovky ale jen slabě. Blinkr funguje jak má. Přišel jsem na to že když vytahnu jeden drátek od zpátečky ze světla a dám ho na jiný kontakt tak se na pravém světle rozsvítí brzda. Muže to byt špatná kostra ? nebo spíše přehozené kabely? Mlhovka svítí jak má. A když zkusím zapnout více žárovek tak svítí jen na půl a dohromady s blinkrem blikají. Sětlo má 6 kontaktů a 2 spodní oddělené jsou nezapojeny žádným drátem. Jen těch 6 je spojeno konektorem. Na druhé straně je jinačí týp konektoru se 7 drátky. Díky za pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zřejmě je kostra jenom přes nějaký šroub a ne přes konektor. Najít, přes který šroub je to ukostřené… nový
jirka44 11.01.2018 09:10
jirka44
Dobrý den,podobná závada se zde na poradně řešila někdy tuším loni.Podle všeho máte špatnou kostru,t… nový
Lubomír 11.01.2018 12:47
Lubomír
Děkuji všem za odpovědi. Dneska zkusím prrojít kabely s kostrou a dám vědět. poslední
peugeot30666 11.01.2018 14:48
peugeot30666

Dobrý den,podobná závada se zde na poradně řešila někdy tuším loni.Podle všeho máte špatnou kostru,ta dostává zabrat co nejvíce,je společná a stejně silný konektor jako ty ostatní,ale podstatně větší tok prudu,jedna slabá kostra pro několik žárovek,napaluje se,oxiduje a pak špatně převádí,vytváří se ve spoji přechodový odpor a z auta je při přibrždění,nebo blikání vánoční stromeček,problikává kdeco.
Tuto závadu jsem řešil na svém Citroenu,kostry vzadu tak špatné,že po očištění zbyly slabé plíšky,tak jsem jejich funkčnost vzdal.Přišrouboval jsem k plechové desce kostry v lampách kousek kablíku s očkem,provrtal v plastu lamp trojku otvor,káblik protáhl,zakápnul v průchodu tavnou pistolí kvůli vlhku,připáskoval k svazku dalších kabelů a přikostřil,problikávání zmizelo,pípala mě i zvuková zpátečková žárovka při brždění,nebo při zapnutém blinkru.Zlobilo jen jedno světlo,udělal jsem to hned na obou,a vše funguje dobře.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru