Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blbnou světla Peugeot 306

Ahoj mám takový problém s autem. Levé zadní světlo nefunguje jak má. Obrysová žárovka svítí jak má, ale když zmáčknu brzdu tak se místo žárovky vlevo nahoře rozsvítí zpátečka. Kdyyž zas zařadím zpátečku tak se rozsvítí 3 žárovky ale jen slabě. Blinkr funguje jak má. Přišel jsem na to že když vytahnu jeden drátek od zpátečky ze světla a dám ho na jiný kontakt tak se na pravém světle rozsvítí brzda. Muže to byt špatná kostra ? nebo spíše přehozené kabely? Mlhovka svítí jak má. A když zkusím zapnout více žárovek tak svítí jen na půl a dohromady s blinkrem blikají. Sětlo má 6 kontaktů a 2 spodní oddělené jsou nezapojeny žádným drátem. Jen těch 6 je spojeno konektorem. Na druhé straně je jinačí týp konektoru se 7 drátky. Díky za pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den,podobná závada se zde na poradně řešila někdy tuším loni.Podle všeho máte špatnou kostru,t… nový
Lubomír 11.01.2018 12:47
Lubomír
Děkuji všem za odpovědi. Dneska zkusím prrojít kabely s kostrou a dám vědět. poslední
peugeot30666 11.01.2018 14:48
peugeot30666

Dobrý den,podobná závada se zde na poradně řešila někdy tuším loni.Podle všeho máte špatnou kostru,ta dostává zabrat co nejvíce,je společná a stejně silný konektor jako ty ostatní,ale podstatně větší tok prudu,jedna slabá kostra pro několik žárovek,napaluje se,oxiduje a pak špatně převádí,vytváří se ve spoji přechodový odpor a z auta je při přibrždění,nebo blikání vánoční stromeček,problikává kdeco.
Tuto závadu jsem řešil na svém Citroenu,kostry vzadu tak špatné,že po očištění zbyly slabé plíšky,tak jsem jejich funkčnost vzdal.Přišrouboval jsem k plechové desce kostry v lampách kousek kablíku s očkem,provrtal v plastu lamp trojku otvor,káblik protáhl,zakápnul v průchodu tavnou pistolí kvůli vlhku,připáskoval k svazku dalších kabelů a přikostřil,problikávání zmizelo,pípala mě i zvuková zpátečková žárovka při brždění,nebo při zapnutém blinkru.Zlobilo jen jedno světlo,udělal jsem to hned na obou,a vše funguje dobře.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru