Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitální počitadlo času pro měření času délky připojení el.spotřebiče

Prosím o radu, kde sehnat schéma jednoduchého zapojení (ochotné případně o jeho návrh), na elektronické digitální počítadlo času, které po připojení na síťové napětí 230V AC počítá čas.
Požadavky:
Napětí, které počitadlo inicializuje: 230V AC
Délka měřeného času: 0-99 minut
Display prosvícený
Funkce: bez napětí display nesvítí a čas neběží, po připojení napětí se rozsvítí display a počne počítání času, po vypnutí napětí dojde k automatickému vynulování a zhasnutí displaye. Po novém zapnutí se cyklus opakuje.

Po připojení tohoto počitadla na časovanou zásuvku 230V AC pro spotřebič, toto počitadlo má sledovat čas připojení spotřebiče.
Různá zapojení digitálních hodin, nebo minutek nevyhovují, neboť je vždy požadavek na mechanický start.
Děkuji za reakce a rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kupim si nejaky atmel kontroller za 1euro a naprogramujem si ho. To co chces je tak na pol dna max r… nový
MMnereg 10.01.2018 00:35
MMnereg
... ale mnoho lacnych hodin na 230V s LED displayom ked ich strcis do elektriky tak zacnu na 12:00 a… nový
MMnereg 10.01.2018 00:42
MMnereg
Snad každé levné digitální hodinky od Vietnamců, co jsem měl v ruce, tak po připojení baterie začaly… nový
Zerozero 10.01.2018 14:27
Zerozero
Jo, to ještě vyzkouším. Tak to mně nenapadlo. Klasické digitálky už nemám, všechny pouze s ručičkami… nový
George63 10.01.2018 23:51
George63
Ale pozor,pokud se najdou nějaký zapadly mohou byt vadne.Jsou to zbytky,uz leta se nedistributuji? nový
Kenav 11.01.2018 10:41
Kenav
Jo, díky za upozornění. Ale mám dojem, že u těch co u nich občas nakupuju, ještě nějaké mají. Bez pr… nový
George63 11.01.2018 16:49
George63
A není jednodušší zabudovat přímo spínačky na troubu s ukazatelem? Mora euroline počítala po přívodu… nový
kejki 15.01.2018 23:34
kejki
Pro všechny, kteří by měli můj požadavek, uvádím konečné řešení. Použit způsob který navrhl Yarda, r… poslední
George3103 23.02.2018 23:24
George3103

Kupim si nejaky atmel kontroller za 1euro a naprogramujem si ho. To co chces je tak na pol dna max roboty. Kto nevie programovat uC tak to ma blbe. Ale ja zas nepestujem spenat.
(tip: mohol by to zvladnut aj sikovny student IT fakulty (sikovny znamena tak jeden z 50), alebo su aj sukromnici na uC ktori si uctuju janeviem zo 10 eur za hodinu)
P.S. mozes skusit arduino to je uz hotovy HW a programuje sa jednoduchsie cez USB a je k tomu kopec kniznic. Ale musis to vediet naprogramovat.

Snad každé levné digitální hodinky od Vietnamců, co jsem měl v ruce, tak po připojení baterie začaly počítat od nuly.
Po odpojení baterie údaj zapoměly. Zrovna tak nepřeberné množství různých digitálních budíčků. Neviděl jsem ani jedny, které by si údaj po odpojení baterie pamatovaly. Jen některé po připojení baterie blikají, aby upozornily na nutnost seřízení, ale i tak čas bězel. Není problém při nákupu vyzkoušet. Není nutno, aby byly na síťové napájení. Odpojení a připojení baterie obstará malé relátko. Nač vymýšlet něco, co se dá koupit za stovku? Je i možno třeba z náramkových hodinek vybrat vnitřek a umístit do zařízení tak aby displej zapadl do panelu. V autě mám napřiklad hodiny z tržnice za 80,- Po odpojení a připojení se chovají přesně tak. Display cca 1.8 x 4 cm, celě pouzdro asi o půl cm větší na každou sreanu. Tloušťka asi 8 mm. Ale ty nejsou podsvícené.

Pro všechny, kteří by měli můj požadavek, uvádím konečné řešení. Použit způsob který navrhl Yarda, relé, které ale nespíná elektronický budík, ale napájení elektronické "minutky", u které jsem minišroubkem zaaretoval tlačítko start/stop v zapnuté poloze.
V "minutce" odizolován přelepením, samolepící páskou, spodní kontakt a vytažen na vodič k ralátku a druhý vodič k relátku položen na tuto izolaci a na něj přitlačen kontakt baterie "minutky". Po sepnutí relé zapne display "minutky" a běží čas, po rozepnutí display zhasne. Po novém sepnutí relé opět běží čas od nuly.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru