Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitální počitadlo času pro měření času délky připojení el.spotřebiče

Kluci, děkuju za nápady, ale ty hodiny jsou moc velké. Já to potřebuju k jednoduchému elektronickému časovači (vlastní konstrukce) pro časování provozu el.vařiče a el.trouby, který je vybavený možností časování do 100 minut, má světelnou signalizaci zapnutého stavu a zvukovou signalizaci po ukončení časování (vypnutí spotřebiče) a je vestavěný do vyšší "panelové" elektroinstalační krabice ( 8x8x4 cm), umístěné na zdi nad linkou a chci jej doplnit ještě identifikací průběhu času. A ten budík by byl větší, než celý časovač. Zatím nejlepší nápad je ta "Čína", co navrhuje jirka44 v úvodu. Pokud by se to nějak upravilo. Snad by to šlo.
Nejoptimálnější by byla elektronická digitální "minutka" o velikosti 5,5x7x0,8 cm (kterou mám), ale když ona potřebuje k nastartování stisk tlačítka "start" a k resetu současný stisk tlačítek "min" + "sec". A ve "střevech" se nevyznám, schéma není a nějaká úprava by byla asi problematická.
Toliko k upřesnění, o co jde a jak velké by to mělo být. Možná asi budu muset "zalovit" v materiálech o číslicových a časovacích obvodech a něco jednoduchého vymyslet a zkonstruovat. Pokud by se ozval někdo z bastlířů v elektronice, jenž se v této problematice vyzná, docela bych to přivítal. Ale pokud možno, pouze na bázi IO, ne na programovatelných jednotkách.
Ještě jednou všem děkuju za snahu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny