Předmět Autor Datum
Môžeš počítať s tým, že pri chode na baterky máš tých 100 koní a pri chode na spaľovací motor sa výk… nový
ok 08.01.2018 01:05
ok
Výkony se sčítají. Ale ne výkony jmenovité, ale výkony v daném pracovním bodě (respektive sčítají se… nový
ml1 09.01.2018 17:48
ml1
Kone? Nie náhodou sila volov? kW-aty na hnacie nápravy sú dnes presnejšie, než krútiaci moment agre… nový
Ahasver Chamachir 09.01.2018 19:45
Ahasver Chamachir
Obycajne hybridauta mavaju tusim len elektro pohon a spalovaci len dodava elektriku (t.j. vykon auta… poslední
MMnereg 10.01.2018 00:51
MMnereg

Výkony se sčítají. Ale ne výkony jmenovité, ale výkony v daném pracovním bodě (respektive sčítají se momenty). To je základní fyzika.
Těch provedení je vícero, počínaje dvěma nezávislými pohony, přes motor-generátor po nějaké konstrukce s dutými hřídely a nesenými rotory. Pravda, pokud je to uspořádání Spalovací motor > generátor > elektrická část > elektromotor, tak tam se nesčítají, ale tímto způsobem to mají snad jen dieselelektrické lokomotivy, u auta to nemá takový smysl (a je to zbytečně těžké). Relevantní informace se dají najít třeba v absolventských pracech, protože je to dost nové. Třeba tady je slušný přehled https://dspace.cvut.cz/handle/10467/63694 i když je to o autobusech (dotaz zněl "hybridní pohon"), o autech se určitě taky najde, otázkou je, jestli z doby, kdy se to zveřejňovalo na webu, přecejenom hybridní auta už nejsou takovou novinkou.

Obycajne hybridauta mavaju tusim len elektro pohon a spalovaci len dodava elektriku (t.j. vykon auta je len ten elektromotoru). Ale zavisi urcite od vyrobcu a modelu.
U formuly1 je to navrhnute tak ze sa to scitava, elekricky motor moze dodatocne vytvarat silu aj na uz tociace sa veci, ak sa spravne budia jeho cievky. Samozrejme to neni motor z pracky whirpol, ale specialne navinuty a vyvinuty a navrhnuty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru