Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kotel po zapálení občas střílí

Dnes již druhý dotaz. Jsou svátky a zase prosba jiného kolegy o pomoc. Tady již můžu dát relevantní informace, protože jsem se zrovna od něj vrátil. jedná se o kotel VIADRUS G27 ECO. Tak asi 1x z 20-ti pokusů při zapálení začne s trysek střílet plamen viz příloha. Už jsme udělali to, že jsme překontrolovali spalinové cesty, vyčistili hořák (jsou na něm asi 2 maličké propáleniny) i spalinovou komoru.
Přijde mi, že je něco v tom regulačním ventilu, protože při dalším zapálení už hoří krásně celý hořák. Pokud se toto stane, tak můžu potvrdit, že dojde do 3s k vypnutí kotle (asi plamen nad hořákem není, tak eletronika uzavře plyn) a nové zapálení je už OK, ale prý jemu se už stalo asi 5x, že hořak hořel a přesto s trysek střílelo. Musel vypnout a zapnout kotel a pak zapálení již třeba OK

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono také může být málo vzduchu.potom kotel tak zvaně bouchá.Někdy stačí nechat do kotelny otevřené d…
kap.dabač 29.12.2017 17:32
kap.dabač
Tomu málo vzduchu nevěřím. To by spíše plamen zhasínal chvíli po zapálení, protože i v malé místnost… poslední
lupkovic 30.12.2017 01:43
lupkovic

Tomu málo vzduchu nevěřím. To by spíše plamen zhasínal chvíli po zapálení, protože i v malé místnosti při zapálení je vzduchu dost, ale máte pravdu, hořením se může při nedostatečné cirkulaci vzduch (kyslík) spotřebovat. Toto ale nejspíš nebude náš problém! Přesto děkuji za názor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru