Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kotel po zapálení občas střílí

Dobrý den,podobnou zkušenost mám s gasexem automatem24.Takto to začalo bouchat asi po deseti letech provozu,každý rok jsem vyndaval před sezonou hořáky,vyfoukal vzduchem,vysál vysavačem veškeré nečistoty ze spalovacího prostoru,seřídil zapalování,jonizační sondu,případně mírně doladil barvu plamene.
I přes tato seřízení to počalo podobně bouchat,rána ze sklepa,tlaková vlna pootevřela dvířka na kotli a prohnula plechový šuplík pod hořáky.Kotel jsem okamžitě odstavil a volal kamaráda plynaře.Vše co jsem učinil jsem mu řekl a on na to,že je to málo starší hořáky jen vyfoukat.Řekl,namoč je celé do kbelíku s horkou jarovou vodou,uvnitř jsou sítka,která jsou přicpaná,musíš to vyplavit,jinak půjde plyn jinudy než má a tudíž míjí zapalovací jiskru a ta ho zapálí až když je nahromaděn v celém prostoru kotle a pak to bouchne.
Vše jsem učinil jak řekl,po koupeli hořáky vysušil horkovzduškou,sesadil a světe div se,už to šlo jako na novém kotli.Takto hořáky čistím každý rok a už se problémy se zapálením nedějí.
Samozřejmostí je po montáži demontovaného plynového potrubí vše překontrolovat jarovou pěnou,jestli někde plyn neuniká.:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...