Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zapojení varné desky 400V k síti

Nuda... Občas máš i pravdu, ale tady fakt táraš nezmysle. Pokud vynechá jak píšeš modrý (pracovní) nulák a místo něj zapojí zelený, tak v lepším případě, je li přítomen chránič, tak při zapnutí desky vypadne. V horším případě, že zapojí všechny tři fáze, na desku (třetí fázi na svorku určenou pro modrý nulák??), tak varnou desku stoprocentně odpálí, protože na ni přivede 400V, místo 230. Pokud zapojí žlutozelený a dvě fáze, modrý vynechá, tak deska prostě nepojede a bude hrozit poškození kvůli zapojení dvou zdrojů do série a to na 400V.
Jediné správné zapojení je žlutozelený na kostru, svorka PE, modrý na svorku N, a na fázové svorky pouze dvě fáze a třetí vynechat.

Jednotlivé zdroje varných zón pracují na 230V a pracují právě proti MODRÉMU nuláku. Proto není možné jej v žádném případě vynechat.
Použití dvou fází je z důvodu rozložení výkonu mezi fáze, kvůli velkému proudu. Zde zřejmě dvě a dvě varné zóny.
Teď jsem si všimnul, že píšu o zdrojích, měl jsem zato, že se jedná o indukci. Ale pokud ne, tak princip je stejný.
Ještě doplním, že je určitá možnost ve starých instalacích, kde není modrý nulák, tak propojit u desky svorku N s PE a zapojit na žlutozelený PEN. Taktéž v krajním případě i zapojit na jednu fázi, propojením svorek pro fáze dohromady. Ale vznikne problém s jističem, který plný výkon nevydrží a nelze používat všechny zóny najednou.
Tedy Nuda pozor! Občas radíš i dobře, občas i vtipně, ale občas by jsi mohl také někoho zabít. V elektrice je to dost snadné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny