Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Autobaterie - nabíjení + jakou koupit

https://autobaterie.heureka.sk/autopart-12v-88-ah-800a-a88/specifikace/#section

Kapacita baterky nikdy nie je dosť, preto ber vždy maximum, aká sa vlezie rozmerovo do kastlíka, znie moja objektívna rada. Za tých pár korún navyše to stojí za srandu.

Postup: Skontroluj v kastlíku voľné miesto na dĺžku od hadíc kúrenia. Povoľ súčastnú baterku, fest ju rukou pritlač smerom k hadiciam kúrenia a následne skontroluj uvoľnený priestor voľného miesta od záhybu vnútorného, pravého blatníka. Výška a šírka rozmerov baterky zaručene sedí, ak ma pamäť neklame.

Ak bude miesto v celku 275mm (27,5cm) pre baterku na šírku, potom ber tento xindel, lebo: 12V 88Ah/800A zabezpečí štart pri -40°C "aj v chládku" odparkovaného vozdila so spustenými spotrebičmi na plné gule. Dokonca môžeš štartovacími káblami zároveň nakopnúť susedov MB AMG 8Vbitturbo, ak mu bude skapínať jeho vymlátená baterka.

Momentálne sú na trhu najkvalitnejšie baterky zn.: Bosch, majú predimenzované Pb články na rozdiel od konkurencie "fluspapierov". Hlavne Poľské šmejdy v pofidérnej licencii.

---

Nabíjanie je ideálne pri teplote 15-20°C, ale nevadí mu nižšia teplota. Ak nie je baterka vymlátená pod 12V, smelo ju dobi pri 0°C priamo vo vozidle so zaplojenými svorkami.

Vyraziť môžeš hneď po nabití.

Ak chceš vydržať s dobrou kondíciou, pred každým štartom motora najprv 2x blikni diaľkovými svetlami, aby sa baterka "zobudila".

----

Ak chceš 100% istotu čo sa týka rozmerov a kvality, ber tento xindel:
https://autobaterie.heureka.sk/bosch-s4-12v-60-ah-540a-0-092-s40-040/specifikace/#section

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny