Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plísen na celé ploše stropu

Ten strop vypadá na asi miako, tedy ne dřevěný. ale lze předpokládat na něm dřevěnou podlahu. To houbě stačí. Pak prorůstá zdmi a téměř všemi stavebními materiály. Mně například vznikla ve složeném dřevu, nad sklepem. Pak se rozšířila dolů zkrz strop sklepa, napadla cihlovou zeď, dveře, futra atd. Boj to byl jak o život, rostlo to před očima. Právě že pohled na ty fotky mi to hodně připomíná.
Strop nad sklepem vypadal úplně stejně. Jedná se o podhoubí které dělá nejprve vláknitý povlak a později čím dál silnější vrstvu. Silnější vrstva pak při zmáčknutí připomíná jakýsi jemný molitan, časem tuhne a nakonec se začnou tvořit plodnice, ve tvaru jakýchsi koláčú,které se zvětšují a od prostředka tmavnou a tam tvoří výtrusy. To už je houba zcela vyvinutá a boj s ní je velmi obtížný. Její vlákna, která se šíří i jemnými póry a prasklinami dosahují i několika metrů do okolí. Dodnes se otřesu, když si na ten boj s ní vzpomenu.
Proto jsem to sem napsal, protože pokud by to bylo ono, je potřeba jednat a to velmi rychle a důsledně. Ty fotky byly sice dost neostré, ale i tak se mi zdálo, že to už není jen povlak, jako dělá většina plísní, ale už místy silnější vrstvu. Snad se mýlím, jinak tazatelku lituji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny