Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej auta

Prosím o radu jak postupovat při prodeji auta po manželovi .Auto je přepsáno na mě a chtěla bych jo prodat. . Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Pokud platí, že Auto je přepsáno na mě , tak je to tvoje auto. auto_ojetiny.aspx
jirka44 16.12.2017 08:35
jirka44
Mončo, seženete kupce, domluvíte cenu, vezmete peníze, dojedete s kupcem na evidenčku, pak na eviden…
milan.cukrar 18.12.2017 06:38
milan.cukrar
A budu potřebovat nějakou smlouvu ?
evita 21.12.2017 11:40
evita
Určitě potřebujete smlouvu. Minimálně ustní, ale lepší je písemná. poslední
milan.cukrar 21.12.2017 12:33
milan.cukrar
Ak prebehlo riadne dedičské konanie po manželovi spoločných hnuteľných, bezpodielových veci, rýchlo,…
Nuda 18.12.2017 07:53
Nuda
Uniklo ti,že auto už patří bývalé manželce.
kozakl 18.12.2017 08:27
kozakl
Ty úbohý, mínuskujúci, honicaci sa ubožiak. Ešte raz, Da Capo Al Fine, prvé dva odseky citujem po s…
Nuda 18.12.2017 09:37
Nuda
Nudo, jen tak mimo téma, proč urážíte tak často?
milan.cukrar 19.12.2017 06:24
milan.cukrar
Nudo,že máš nějaké komplexy a duševní problémy už všichni víme.Že máš denně problém se svými "eštébá…
Karel04 19.12.2017 06:32
Karel04
Nudo! Už v devět dopoledne ožralej na šrot a sprostej jako dlaždič? Už by v tom měl něco udělat admi…
mirektatra 19.12.2017 17:25
mirektatra

Ak prebehlo riadne dedičské konanie po manželovi spoločných hnuteľných, bezpodielových veci, rýchlo, bezbolestne predávaj, nespytuj sa. Veci sú výlučne tvoje, lebo si sa stala ich ideálnou vlastníčkou z 1/1-na celku.

Ak si po právoplatnom rozvode, vozidlo je priklepnuté spolu s ŠPZ na inšpektoráte na tvoje nacionálie, tiež smelo predaj na základe písomnej zmluvy podľa Obč.zákonníka s opisom stavu, "ako vec stojí a leží" bez viditeľných a skrytých závad.

Ak manžel v prípade smrti zanechal potomkov (s tebou alebo inde, čiže obrobil plodením doma i záhumienok), musíš predať rýchlo než sa domnelé potomstvo ohlási o svoje podiely na nahonobených majetkoch po zomretom poručiteľovi, ktorý zanechal alebo nezanechal závet (testament).

Ak nebude hnuteľných vecí, veci sú tebou ta het v čudu predané, ani niet luxusného fára odparkovaného na dvore, ťažko sa bude prípadným dedičom (nadobúdateľom) na súde retroaktívne dokazovať, o aké veci sa jedná a akú mali tieto použité veci reálnu hodnotu po ich amortizácii v čase predaja (tvojim scudzením) tretím osobám.

---

Dotaz by mal byť podľa správnosti, tiež podľa zákonov módnej polície, situované v rubrike "právo" naše milované, právo útrpné, právo urputné, právo ukrutné, právo ľudovodemokratické.

Ty úbohý, mínuskujúci, honicaci sa ubožiak.

Ešte raz, Da Capo Al Fine, prvé dva odseky citujem po sebe v úvodzovkách:

"Ak prebehlo riadne dedičské konanie po manželovi spoločných hnuteľných, bezpodielových veci, rýchlo, bezbolestne predávaj, nespytuj sa. Veci sú výlučne tvoje, lebo si sa stala ich ideálnou vlastníčkou z 1/1-na celku.

Ak si po právoplatnom rozvode, vozidlo je priklepnuté spolu s ŠPZ na inšpektoráte na tvoje nacionálie, tiež smelo predaj na základe písomnej zmluvy podľa Obč.zákonníka s opisom stavu, "ako vec stojí a leží" bez viditeľných a skrytých závad."
-------------------------
Pozn.:
Vozidlo už patrí bývalej manželke(?!?), o čom tu točíš, teda nepatrí "ňáký jiný, cizí ženský", ako sa mylne v tvojom chaotickom myslení právnej mäteži domnievaš, ale patri tej súčasnej madam, ktorá disponuje majetkom. (Predošlé právne vzťahy k majetku a spoločného súžitia v domácnosti nám neuviedla).

Čítaj pozornejšie, síce, aj mne sa to často stáva, hlavne v prípade, ak pozorne nečítam tisíceslabičný, nekonečný dotaz v podobe slohovej práce.

Nudo,že máš nějaké komplexy a duševní problémy už všichni víme.Že máš denně problém se svými "eštébáckými a súdcovskými zločineckými mafiami" ještě neznamená,že musíš urážet i ostatní normální lidi tady.Jdi raději slavit vánoce,někde se v koutku ožer a na Poradně dej alespoň chvilku pokoj.
Díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru