Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíjecí baterie do foťáku

Momentálně používám Camelion NiMH 2700 mAh. Navzdory podivně znějící značce tyto 4 makají s přestávkou už od roku 2015 (2 roky a kousek), což je rekord. Také jsem zjistil, že žádné nevydrží o moc déle než rok. Bez ohledu na to, jestli leží ve skříni, nebo se používají. V tomto třeba překvapily Panasonic Infinium, které i po roce zapomnění normálně fungovaly. Ovšem ne dlouho. A jiné tohoto typu také odešly dost brzo.

Normálně to dělám tak, že před dovolenou v létě koupím několik baterií a ony nějak do další dovolené vydrží víceméně bez ohledu na značku. Předtím se mi jako nejlepší jevily varty, ale nový foťák na ně ani nenaběhnul (přitom starý BenQ byl taky dost náročný a odmítal kolikrát i baterie čerstvě vyndané z nabíječky, SONY je ještě náročnější). Letos jsem to nějak nestihl, ale doposud jsem to tak dělával. Ty z roku 2016 jsou už mrtvé.

Jinak bych mohl vyjmenovat snad všechny značky, které se uplynulé roky prodávaly (varta, GP, Sanio (ty odešly dost brzo), verbatim, sony....), snad jen kromě toho sania všechny nějakou dobu fungovaly. Mám skoro podezření, že primárních výrobců je daleko méně a že se prodávají pod různými značkami, když se jedna okouká (roz. zostudí) začnou lepit jiné etikety.

Ještě takové malé doporučení, osvědčilo se mi udržovat si v tom pořádek tím, že si na baterii napíšu lihovkou rok pořízení a stejné kusy odliším např písmenem (takže na těch camelion mám 2015A až 2015D), tyto značky je nutné obtahovat pokaždé když začínají mizet. Původně jsem ještě při každém nabíjení dělal puntík (abych měl přehled kolik mají za sebou cyklů), ale to se z různých důvodů neudrželo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny