Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Benzín do sekaček a jiných zahradních strojků.

Byl jsme v opravně zahradních strojků, moje motorová pilka ne a ne naskočit. Byl tam zrovna zkušený starší opravář, něčím pohnul a pilka zase startuje. O nějaké odměně nemluvil, tak jsem mu dal 50Kč na dvě piva.
Taky jsme hodili řeč o benzínu do zahradních strojků (to od té doby co se mi zakousl křovinořez a odmítli mi to opravit v záruce už vím, že se tam má dávat benzín co ho skoro v rafinérii ještě nevyrobili). Údajně benzínky kvůli těm $račkám co se do benzínu musí přidávat dávají na benzín záruku jen tři týdny. Snad existuje nějaké aditivum (další $račka?) co trvanlivost benzínu o něco prodlouží, ale žádná sláva to taky není.

Tak mne napadlo, přímo v hlavě: Nevíte, jestli se nedá koupit tak desetilitrový kanystr benzínu bez $raček co by v těch strojcích vydržel třeba půl roku, abych pokaždé, když na zahrádce potřebuji upižlat dvě větve nemusel chodit s kanystrem k benzínce?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No nevím, jestli je to až tak opravdu důležitý. Mnoho let jsem používal křovinořez od Mountfieldu, j…
Zerozero 04.12.2017 11:44
Zerozero
Jj, ke své reakci nekde níže jen dodám, ze Krovinak od Mountfieldu z dob počátku Mountfieldu byl jes…
Al2 04.12.2017 22:36
Al2
mám ten samý typ, nic nevypouštím, jen na jaře doleju a jede, dávám N95 a olej od mountfieldu nový
Jirik50 07.12.2017 12:20
Jirik50
My máme malou strunačku McCulloch ještě made in USA. Taky jede jak z praku. :-) nový
touchwood 07.12.2017 21:38
touchwood
Současným sračkám se už ani nedá říkat benzín. Je to už jen krátkodobě použitelné palivo. Auto po pů… nový
PLV 06.12.2017 19:39
PLV
Dá se ještě v dnešní době koupit normální benzít bez toho humusu? Nedávno jsem párkrát tankoval naft… nový
Cat 06.12.2017 21:43
Cat
Nafta bez sraček je u EuroOilu, ale benzin bez lihu se IMHO už koupit nedá. nový
touchwood 07.12.2017 21:36
touchwood
Verva 100 z benziny. Je tam sice taky něco, ale není to pravá biosložka, nedělá to ten bordel. Potře… poslední
Kiksfix 09.12.2017 23:22
Kiksfix

No nevím, jestli je to až tak opravdu důležitý. Mnoho let jsem používal křovinořez od Mountfieldu, ještě ho mám, ale už má dost za sebou. Teď používám nějaký ani nevím značku, ale silně podobný jako Hecht. Pilu na řezání dřeva na topení mám asi tři roky Hecht. Takže žádná sláva. Nikdy jsem nepraktikoval doporučení, nenechávat delší dobu v nádrži benzín. Na podzim stroje uložím i s benzínem v nádrži, tak jak jsou. Když je pak potřebuji třeba až na jaře, jen s tím zahrkám, aby se to trochu zamíchalo a startuju. Někdy se stane, že to nechce chytnout, tak vyndám svíčku, očistím a párkrát to protočím. Pak už to zpravidla jede. Ještě se nestalo, že by se to třeba přidřelo, nebo něco. Ten křoviňák od Mountfieldu už pamatuje začátky Mountfieldu u nás. Někdy ale ne vždy, když je v nádrži třeba jen půlka, tak to doplním čerstvým benzínem. Leju do toho normálně natural. Možná, že benzín a olej nějak opravdu degraduje, nevylučuji, i výrobce doporučuje tam benzín nenechávat, ale já jsem nějaké důsledky zatím nezaregistroval. Beru to jako obyčejný dvoutakt a ten sežere všechno. Když jsem ještě jezdil na pionýru, tak jsem to taky nikdy neřešil a benzín s běžným olejem M2T tam nechával přes zimu. S tou pilou to beru tak, že i kdyby se tím třeba nějak kousla, kvůli špatnému mazání, což se ještě nestalo, tak ty dva litry co stála si už dávno odpracovala. 8-)

Jj, ke své reakci nekde níže jen dodám, ze Krovinak od Mountfieldu z dob počátku Mountfieldu byl jeste vyráběn komplet v italii, dnes uz je to čistá Čína se vším všudy (jen cena a samolepka zůstala italská). Sám mam T725 starý snad 15 let (?) a jede jako zamlada :-)
Holt starý desky jsou hezky :-)

Současným sračkám se už ani nedá říkat benzín. Je to už jen krátkodobě použitelné palivo. Auto po půl roce stání ani neškytlo. Mám starší motorky, kde jsou tímto agresivním palivem rozežrané nádrže. To samé u traktorku, kde je nádrž z trabanta. Palivo rozežírá i dříve často používanou mosaz v palivových systémech. Mosazná sítka v kohoutech u motorek jsou po roce totálně rozežraná. Vše už musí být z plastu. Holt ekologie chce své. :x:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru